Home Vijesti Njemačka će dozvoliti putovanja u 31 zemlju, poznat je i datum

Njemačka će dozvoliti putovanja u 31 zemlju, poznat je i datum

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Mass je odluku o upozorenju kada je riječ o putovanju u zemlje širom svijeta donio 17. marta. Riječ je o odluci koja nikada ranije nije zabilježen

Od 15. juna njemačka vlada namjerava ponovo omogućiti putovanje u 31 europsku zemlju, piše dpa. Agencija je imala uvid u prijedlog dokumenta o kojem bi danas (27.05.) trebala odlučivati vlada u Berlinu.

Njemačka vlada namjerava djelomice ukinuti upozorenje građanima da ne putuju izvan granica zemlje. Prema navodima dpa planirano je da putovanje bude ponovo omogućeno u 31 zemlju ukoliko to dozvoljava epidemiološko stanje u toj zemlji. O prijedlogu dokumenta koji nosi naziv “Kriteriji o omogućavanju unutareuropskog turizma”, u koji je agencija imala uvid, vlada bi trebala odlučivati na sutrašnjoj sjednici (27.5.2020).

Osim u 26 zemalja EU tu su još i Velika Britanija i četiri zemlje koje nisu članice Unije: Island, Norveška, Švicarska i Lihtenštjan.

Ukidanje zabrane putovanja bi trebao biti signal za omogućavanje prekograničnog ljetnjeg odmora u Europi. Ideja koja stoji iza toga je da je obnavljanje turizma važno kako za one koji putuju tako i za njemački turizam tako i za ekonomsku stabilnost svake od zemalja u koju se putuje, stoji u prijedlogu odredbe Ministarstva vanjskih poslova u koju je dpa imala uvid.

Kako bi osigurala najbolju moguću zaštitu od infekcije virusom korona njemačka vlada želi sa EU donijeti niz zajedničkih kriterija. Između ostalog Berlin predlaže da i druge zemlje EU preuzmu pravilo o gornjoj granici od maksimalno 50 novih infekcija na 100.000 stanovnika u toku sedam dana.

KONCEPT OPĆIH HIGIJENSKIH MJERA

K tomu bi svaka pojedina zemlja trebala razviti „održive koncepte“ o poštivanju pravila držanja distance, pranja ruku, nošenja maske i provjetravanju i dezinfekciji prostorija. Koncept zaštite bi trebao uključivati i planove za slučaj da se razbole osobe koje su na odmoru, dovoljan broj testova i mogućnost boravka u karanteni i pružanja medicinske skrbi.

Osim toga moraju biti provedene preporuke Europske komisije o sigurnosti putnika i personala u prijevoznim sredstvima poput aviona, navodi se dalje u dokumentu Ministarstva vanjskih poslova Njemačke. Europska komisija bi , kako se dalje navodi, trebala razviti postupak o procjeni poduzetih zaštitnih mjera.

Turistička branša u Njemačkoj je pozdravila planove vlade o ukidanju zabrane putovanja u 31 zemlju. Predsjednik Turističkog udruženja Njemačke Norbert Fiebig je za dpa rekao da ovo ne daje perspektivu samo turizmu, već i brojnim ljudima koji se raduju odmoru.

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Mass je odluku o upozorenju kada je riječ o putovanju u zemlje širom svijeta donio 17. marta. Riječ je o odluci koja nikada ranije nije zabilježena. Do tada se takvo upozorenje izdavalo samo u slučaju putovanja u ratna područja poput Sirije ili Afganistana. Proteklih sedmica je više od 240 000 turista vraćeno iz inozemstva u Njemačku u akcijama bez presedana.

VIC DANA: TRI PLAVUŠE I ZLATNA RIBICA
Ulove tri plavuse zlatnu ribicu i ribica im odluci ispunit svakoj jednu zelju.

Kaze prva:ja bi htjela bit 1000 puta pametnija.

Kaze druga ja bi htjela bit 1000 puta pametnija od one prve.

Kaze treca ja bi htjela bit 1000000 puta pametnija od one druge.

Ribica im kaze:dobro sutra ujutro.

Probude se one sutra ujutro, vidi prva da joj je kosa crvena i kaze:pa ako je za pamet…

Vidi druga da joj je kosa crna i kaze:pa i ne izgleda lose…

Probudi se na kraju i treca i počeše se po jajima!!!

VIC DANA: Cigo kuka
Beograd,1981. Cigo dolazi u Kuću Cveća i kad je došao na red, stao pred Titov grob i počne kukati:

– Jooj, druže Tito, kad si umro mi Ti se kunemo da se više ne peremo…

– Jooj, druže Tito, otkad si umro više nema ulja ni deterdženta, benzina, niti kafe…

Gledaju to stražari, pa jedan od njih pristupi Cigi preteći:

“Slušaj ti,hoćeš li da te puknem s kundakom po čelu”!??

Na to će Cigo: – Ajoooj druže Tito… otkad si umro nema više ni municije!!!

VIC DANA: Šverc

Ide Ciga preko graničnog prelaza, gura bicikl, a na biciklu džak. Carinik ga pita: – Šta imaš u tom džaku?

Ciga:

-Ništa, gospodin carinik, samo pijesak!

Carinik:

– Jaoo… Mene si našao da zezaš!

Uze carinik nož, izbode onaj džak, kad ono stvarno samo pijesak u njemu. Pusti ga carinik.

Nedugo nakon toga dešava se ista scena. Ciga opet gura bicikl, na biciklu džak, opet carinik sumnja i izbode džak, ali u njemu samo pijesak.

Ponovi se to još nekoliko puta, i na kraju, iznerviran i razočaran, kaže carinik Cigi:

– Meni ovde ništa nije jasno! Pustiću te od sada svaki put, ali da mi kažeš ŠTA ti to švercuješ?

Ciga:

– Pa bicikle, gospodin carinik, bicikle…

20 zanimljivih slika koje pokazuju skrivenu stranu svakodnevnih predmeta
Jeste li uopće svjesni koliko zanimljivih stvari ne vidimo jer su skrivene od naših očiju? Ponekad trebamo pogledati i unutrašnjost stvari kako bismo otkrili zanimljive detalje…

CvijećeHarmonikaUnutarnji dio gitareKugle za kuglanjeKutija s maramicamaKovanicaLoptice za golfStol iz IkeeStol za biljarZračni madracBankovna karticaBočica s pjenom za brijanjeKaktusPožarni alarmBankomatOsinjakŠkoljka s biserimaVrata bankovnog trezoraAutomat s pićem (onaj iz fast food restorana)Kora cimeta(lajk.hr)