Home Vijesti BiH NIŠTA OD SUĐENJA BANJALUČKIM POLICAJCIMA: TUŽILAŠTVO ULOŽILO ŽALBU, SUD JE ODBACIO KAO...

NIŠTA OD SUĐENJA BANJALUČKIM POLICAJCIMA: TUŽILAŠTVO ULOŽILO ŽALBU, SUD JE ODBACIO KAO NEOSNOVANU

Banjalučko tužilaštvo je još u augustu podiglo optužnicu protiv Vladana Šikuljka, komandira PS Centar i Miše Volfa, pomoćnika komandira PS Centar, zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, te Dejana Novića i Enisa Mušanovića zbog krivičnog djela povreda ljudskog dostojanstva zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja u sticaju sa krivičnim djelom protivpravno lišenje slobode na štetu Brune Batinića (68).

Prije nekoliko dana, sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda Banja Luka je donio rješenje kojim se odbija potvrđivanje optužnice.

Na doneseno rješenje od strane sudije za prethodno saslušanje Osnovnog suda Banja Luka kojim se odbija potvrđivanje optužnice, Okružno javno tužilaštvo Banja Luka je uložilo žalbu, a koja je od strane krivičnog vijeća Osnovnog suda Banja Luka odbijena kao neosnovana – potvrđeno je za Faktor u OJT Banja Luka.

Četvorka je bila osumnjičena da su 20. juna 2019. godine oko 19.40 sati u Banjoj Luci, u ulici Bana Milosavljevića, kao službena lica prekoračenjem granica svog službenog ovlaštenja i neizvršavanjem svoje službene dužnosti teže povrijedili prava drugog odnosno, zloupotrebom svojih ovlaštenja prema drugom postupili na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo i drugog protivpravno zatvorili, piše Faktor.

Batinić je primjenom sile priveden u junu 2019. godine ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjoj Luci.

Batinić, koji ima dvojno državljanstvo BiH i Švedske, je u jednom trenutku prišao članu grupe „Pravda za Davida“ i odbio da se zbog toga legitimiše.

Grupa “Pravda za Davida” se tih dana svako veče okupljala u centru grada a povodom ubistva Davida Dragičevića (21).

(Izvor: Hayat.ba)