Foto: Instagram

Iako mnogi smatraju kako je u njihovim životima sve savršeno čini se kako to ipak nije slučaj. Brakorazvodne parnice, preljube, surogat majčinstva, promjena spola samo su neki od događaja koji su obilježili protekle godine najpoznatije reality porodice na svijetu, no sada je na red došlo i zdravlje.

U posljednjih nekoliko dana svjetski mediji ne prestaju pisati o Kim Kardashian koja već nekoliko mjeseci na svom Instagram profilu objavljuje svoju borbu s otečenim i bolnim zglobovima. Reality zvijezda je upravo zbog toga otišla na veđenje krvi kako bi otkrila uzrok problema, ali se nije nadala rezultatima koji su uslijedili.

Liječnik ju je obavijestio kako su joj nalazi pozitivni na lupus, autonomnu bolest koju između ostalih imaju Selena Gomez i Toni Braxton, ali i na reumatoidni artritis, budući da su njeni simptomi tipični za te dvije bolesti. Prestrašenu Kim Kardashian liječnik je pokušao utješiti riječima kako nalazi krvi nisu dovoljni da se potvrdi bolest, kao i da testovi ponekad daju lažne pozitivne rezultate.

Cijelo vrijeme uz nju su bile majka i sestra koje su joj davale bezuslovnu podršku smirujući je riječima da ne smije paničariti dok se ne sazna tačna i konačna dijagnoza. Ali sada nije jedina Kim koja ima zdravstvene probleme.

U 17. sezoni popularnog reality showa „Keeping Up With The Kardashians“, 40-godišnja Kourtney otkrila je kako na vrhu njene glave postoji ćelavi dio, na kojem nema kose, a na to joj je ukazala upravo Kim Kardashian. Iako joj je najpoznatija sestra savjetovala da odmah ode u bolnicu, Kourtney je odlučila riješiti problem na svoj način pa je otišla na tretmane plazma injekcijama koje bi trebale pomoći rastu njene kose.Izvor vijesti: Redakcija / azra.ba