Glumica Neda Arnerić preminula je prošloga petka. U beogradskom stanu na Vračaru ju je pronašao njen brat Predrag, a prema želji velike glumice, trebala bi biti pokopana u krugu bliskih prijatelja i obitelji. Tražila je da bude kremirana, te pokopana na Novom groblju Beograd pored najveće ljubavi života, Milorada Mešterovića.

NEDA ARNERIĆ

Bila je bliska s bratom, s njim je provela zadnje zimovanje…

POGLEDAJTE VIDEO:

– Znajući Nedu, ona bi željela da bude sahranjena daleko od javnosti i da bude sa svojim Milom – rekla je Jelena Tinska, glumičina prijateljica, piše Informer. Glumica je otkrila kako je Arnerić bolovala od depresije.

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

– Upala je u beznađe jer je premlada upala u svijet filma pa je preskočila djetinjstvo i mladost. Ušla je u ozbiljne godine bez pravih uspomena koje imamo kada živimo neki drugi, drugačiji život. Kada ste okupirani samo karijerom, to je mač s dvije oštrice. Jer godine prolaze, splasne fascinacija karijerom, ponestaje uloga i onda upadnete u depresiju – dodala je Tinska.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Rodila se 15. srpnja 1953. u Knjaževcu i imala je bogatu glumačku karijeru. U glumačke vode bacila već kao školarka. Trilogiju ‘San’, ‘Jutro’ i ‘Dan’ snimala je s 13 godina zbog čega je morala izostajati iz škole, a prije odlaska na ljetne praznike morala je polagati razredne ispite. Na Akademiju, smjer gluma, upisala se sa 16 godina, nakon što je položila srednjoškolske ispite razlike.

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Ubrzo su počele stizati ponude iz inozemstva, no Neda zbog mladenačke ljubavi i roditelja ipak nije odselila. Sedamdesetih je igrala u kultnim filmovima, američkom ‘Shaft in Africa’ i Delićevu djelu ‘Sutjeska’. Odigrala je više od sto filmskih uloga i desetke kazališnih. Davne 1967. godine osvojila je Zlatnu arenu za glavnu žensku ulogu, a poslije je još dvaput dobila to priznanje.

PRONAŠLI NJEZIN DNEVNIK

Neda je plakala na snimanjima: ‘Bilo je teško, rastužila sam se’

Njezina velika podrška bio je njezin suprug Milorad Mešterović, koji je preminuo prošle godine nakon duge i teške bolesti. Bio je uz nju kada je prije četiri godine pala s terase svog stana. On joj je tada bio točka koja ju je vratila i dala snagu za borbu.
– On je meni sve. Sin, brat, muž, tata, ljubavnik i prijatelj. Toliko sam sretna što smo izgurali zajedno. Bilo je tu raznih čuda, nismo bili sveci, ali smo najveći prijatelji – iskreno je Neda ispričala jednom prilikom.

Foto: Privatni album

 

Izvor vijesti: Davor Lugarić / 24sata.hr