REMY je pas kojeg je ekipa iz Howl Of A Dog upoznala za vrijeme kampanje putem koje su liječili, cijepili i sterilizrali lutalice u ruralnim predjelima Rumunjske. Remyja nije bilo teško primijetiti. On im je prilazio sam, nije se nimalo bojao i želio je samo jedno – topao ljudski dodir i čovjeka koji će ga odvesti doma.

Volonteri su pretpostavili da je Remy nekada davno imao dom. Na njegovoj njušci zamijetili su ožiljak koji se može vidjeti na njuškama mnogih rumunjskih pasa. U selima se vjeruje da psa po njušci treba opeći užarenim željezom kako bi bio poslušniji te imao jači imunitet. Volonterima je Remyjev ožiljak bio jasan znak da je on nekada nekome pripadao, a taj netko ga je odbacio i pustio na ulicu.

Kada su volonteri obavljali preglede po selu, Remyja bi uvijek zatekli na istom mjestu. Uvijek je bio veseo i mahao je repićem, nadajući se da će ga netko odvesti doma. No nitko iz sela to nije htio. Volonteri ga nisu mogli ostaviti na ulici pa su ga odlučili odvesti u svoje sklonište.

No Remy još uvijek nije dočekao sretan kraj svoje priče. Njemu je potreban stalan dom i ljudi koji će o njemu brinuti i voljeti ga. Trenutno se nalazi u Rumunjskoj, no zahtjeve za udomljavanje prima iz cijeloga svijeta. Nadamo se da će uskoro pronaći ono što zaslužuje – savršen dom i ljude koji će ga obožavati. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?Izvor vijesti: / index.hr