Sastojci:

1 pakovanje jufki,

500 g pilećih fileta,

1 konzerva graha,

1 konzerva mješavine graška i kukuruza,

1 bijeli luk,

1 senf,

1 parmezan,

sir,

so,

chilli,

ruzmarin,

peršun.

Priprema:

1.Isjeckati bijeli luk, isjediti vodu iz kozerve graha i konzerve mješavine kukuruza i graška. Sve zajedno izmješati. Prije toga pileće filete isjeckati na komadiće i marinirati po želji i ostaviti marinirano oko sat vremena.
Propržiti piletinu i slagati u jufke (malo podmazane senfom) piletinu i mješavinu graška, graha i kukuruza.

2.Iskoristiti svu jufku i sastojke i poredati u tepsiju za pečenje. Kada lijepo porumeni, izvadite pitu, premazite je senfom i pospite izrendani parmezan i malo peršuna(suhog) i vratite još 2-3 minute da se istopi.
3.Nakon toga samo jos premazite pitu sa maslacem da bude fina i mekana.

Izvor vijesti: Vasa kuharica / kuharica.avaz.ba