Sastojci:

500 ml mlijeka,

30 g gustina,

kašičica ekstrakta vanile,

prstohvat soli,

100 g šećera,

40 ml vode.

Priprema:
1. Odvojite 60 ml mlijeka koje ćete pomiješati s gustinom, solju i ekstraktom vanile tako da ne bude grudvica.
2. U drugoj posudi promiješajte šećer i vodu pa ih stavite da se kuhaju osam minuta od momenta ključanja, uz povremeno mješanje. Kad se otopi, sklonite posudu s vatre i u nju ulijte toplo mlijeko pa će se šećer stvrdnuti.
3. Tada sve zajedno stavite na laganu vatru i miješajte dok se šećer ne otopi i mlijeko ne poprimi boju karamele pa nastavite kuhati još 10 minuta.
4. Nakon toga u dobivenu masu ulijte smjesu s gustinom i kuhajte nekoliko minuta dok se ne zgusne.

The post Napravite sami domaći puding appeared first on Vaša kuharica.

Izvor vijesti: Vasa kuharica / kuharica.avaz.ba