Lisa Nicole Lopes poznatija pod umjetničkim imenom ‘Left Eye’, bila je američka reperica koja je preminula 2002. godine. Svijet je napustila s 30 godina, zbog ozljeda glave i vrata koje je zadobila u teškoj saobraćajnoj nesreći. Snimala je dokumentarac o svom životu, a u automobilu je bila s prijateljicama.

Lisa je karijeru započela kao članica R&B grupe TLC, a radila je i na samostalnoj karijeri. Snimila je album ‘Supernova’, a prije smrti dovršavala je i drugi album. Surađivala je s pjevačicom Mel C na pjesmi ‘Never Be The Same Again’.

Prvi album grupe TLC ‘Ooooooohhh… On the TLC Tip’, prodan je u šest miliona kopija diljem svijeta, a njihov drugi album ‘CrazySexyCool’, samo je potvrdio njihov slavni status.

Dok je njena karijera išla uzlaznom putanjom, Lisa je u privatnom životu bila u turbulentnoj vezi s igračem američkog nogometa, Andreom Risonom. Lisa je 1994. godine uhapšena jer je podmetnula požar u njegovom domu.

Zbog troškova koje je taj incident snosio, TLC su 1995. godine proglasile bankrot. Na muzičku scenu vratile su se opet 1999. godine s album Fanmail’ koji im je donio Grammyja u kategoriji najboljeg R&B albuma.

Šokantna snimka neposredno prije smrti 30-godišnje pjevačice i članice r ‘n’ b skupine TLC dospjela je u “ruke” muzičke kuće VH1. Pjevačica je nekoliko trenutaka prije smrti zamišljeno gledala oko sebe dok je vozila Mitsubishi Monteru.

U rukama je držala crvenu Coca-Cola kutijicu koju je suvozač snimao putem. Kamera se prebacila na stražnje sjedalo i ‘uhvatila’ Lisine prijateljice koje su tipkale po mobitelu. Odjednom se začuo vrisak.

Lisa je navodno vozila normalnom brzom iz La Ceibe prema San Pedro Suli, ali je naglo zakočila jer je željela izbjeći sudar s autom ispred sebe. Mitsubishi se prevrnuo i neko vrijeme kotrljao. U vozilu su bili njeni brat i sestra, ženska skupina Egypt te dva producenta. Svi su zadobili teške ozljede, a Lisa je na mjestu preminula od udarca u glavu.

 

Izvor vijesti: Šejla Lilić / expresstabloid.ba