Sastojci:

400 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka,

3 lista želatina,

5 marakuja,

275 ml slatkog vrhnja.

Priprema:

1. Listove želatina otopiti u hladnoj vodi. Marakuje prepoloviti i kašičicom izvaditi “meso”. Dvije kašičice voćnog “mesa” ostaviti za ukrašavanje.

2. U posudi zagrijati kondenzirano mlijeko, dodati ocijeđene listove želatina, promiješati, skloniti posudu s ringle i ostaviti da se hladi. Nakon pet minuta izvaditi posudu iz frižidera i umiješati pulpu marakuje.

3. Mikserom umutiti čvrsti šlag od 200 ml slatkog vrhnja, pažljivo ga sjediniti s kremom, odmah sipati u desertne posude i staviti u frižider da se hladi još 60 minuta.

4. Od ostatka slatkog vrhnja i umutiti šlag.

5. Prije serviranja mus ukrasiti pulpom marakuje.

Izvor vijesti: Vasa kuharica / kuharica.avaz.ba