Home Vijesti Regija Milanović: Nazvat ću Dodika, RS se ne može izvući iz BiH, mjesto...

Milanović: Nazvat ću Dodika, RS se ne može izvući iz BiH, mjesto srpskog naroda je na Zapadu

Foto: Pixsell/Robert Anić

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da će nazvati člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

“Bio sam pozvan da potpišem da se Ukrajini da status kandidata. Bio sam to spreman potpisati pod uvjetom da se taj status da BiH i Kosovu, kojeg nisu svi ni priznali. Tražio sam da se donese odluka o početku pregovora s Albanijom i Makedonijom, njih EU već godinama maltretira. Mi BiH želimo dobro, mi ih ne komadamo, neka se to vidi u Sarajevu”, rekao je.

Hrvatski predsjednik je zatim kazao da ima poruku za Dodika.

“Poruka Dodiku, nazvat ću ga, bilo bi dobro da se vrate u okvire institucija BiH. Za Beograd je trenutak da odluči gdje pripada, je li to EU ili Rusija”, dodao je, prenosi Index.hr.

“Republika Srpska se ne može izvući iz BiH, to je nemoguće. Njihovo mjesto je na zapadu, mjesto srpskog naroda je na Zapadu, ne u Rusiji. Ja razumijem te veze, ali to je daleko”, kazao je.

Kaže i da nije vrijeme za “iživljavanje na Srbiji nego im kažemo da je sad vrijeme da se odluče, sad gori”.

“Ne morate osuditi Ruse. To je teško, ali razumijem. idemo vidjeti je li vam mjesto na zapadu ili istoku, ovo je vrijeme za neke dalekosežne odluke. Zapad godinama maltretira BiH. Tamo je pola miliona Hrvata, to je susjedna zemlja. Njima se odmaže s kilavom EU birokracijom, oni nikako da shvate te ljude i probleme”, rekao je o BiH.

Hrvatski predsjednik kaže da “ako ovo nije vrijeme za triježnjenje, da vidimo koliko veći problemi postoje od nekih peripetija, to treba riješiti odmah.”

“BiH mora ući u status kandidata EU. To je nada debela kao deblo preko rijeke, to im fali, vuče ih se za nos već 20 godina”, rekao je.

(index.hr / klix.ba)