Home Vijesti BiH MIJATOVIĆ: JASNO JE DA JE REŽIM MILORADA DODIKA BANKROTIRAO

MIJATOVIĆ: JASNO JE DA JE REŽIM MILORADA DODIKA BANKROTIRAO

Svoju spremnost na ovaj korak temelje na nužnosti očuvanja energetske nezavisnosti i stabilnosti elektroenergetskog sistema Bosne i Hercegovine, koje bi omogućavanjem otuđenja značajnih proizvodnih potencijala bile ozbiljno ugrožene.

Spekulisalo se kako je i Srbija  zainteresovana za ovo jer bi, čini se, rado preuzela nešto što pripada BIH, naročito ako je riječ o energetskom potencijalu.

S druge strane, Aleksandar Vučić komentarisao je kako ima informaciju da će šume i poljoprivredno zemljište u narednih šest mjeseci biti vraćeni RS-u.

Ko mu je dao ovu informacuju, ko to garantuje, još nije poznato. Za Vijesti u 7 komentirao je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a.

Jasno je da režim Milorada Dodika bankrotirao i da očigledno treba na određni način političke usluge vraćati Aleksandru Vučiću i Srbija bez dileme potpuno legitimno i legalno želi da uđe u najbitniji strateški sektor u BIH a to je Elektroprivreda Zaista smatram da na ovaj način moramo pokazati patriotirzam u BIH ako dođe do toga bez kalkulacije Lektrošprivreda BIH treba da uđe u dokapitalizacijuTrebišnjice jer possjetiću vas gotovo 60 posto hidropotencijala BIH se nalazi u RS i ako uzmemo u obzir evrospku regulativu da ćemo dogledno vrijeme morati zatvarati elektrane termoelektrane priočamo o srcu energetskogs isitema u BIH i to je možda najbitnije s kojim treba da se borimo, Ovo otvara još jednu priču na ovaj nalins epokazuje da je BIH jedinstvena država priča se o jedinstvenom ekonomskom prosotru tako da mislim da je vrijeme a se sve ono što pričamo napravimoodogovorom pa i na ovaj način i namera dDodika da krene u raspodjelu onoga što je osralo u RS njemu trebaju pare za izbore nije bitno ko će platiti nego daj novac a vraća Vučiću pol usluge bez dileme. Kada je u pitanju izjava Vučića za imovinu BIH šume u ovom slučaju tu sma vrlo jasan jedini koji može da tumači Ustav BIH je Ustavni sud a nikako predsjednik susjedne države radi se o političkom balaoni da se zaokupi javnost drugim stvarima.

Pogledajte video:

(Izvor: Hayat.ba)