Četrdesetšestogodišnja Marija Stajić i njen pedesetdevetogodišnji suprug Budimir postali su nakon 25 godina sretni roditelji kćerke Sneže i sina Nikole. Vantjelesna oplodnja obavljena je u Češkoj, u Buđejovicama.

Mariju i njene blizance iz Kliničkog centra u Banjoj Luci, gdje je obavljen porod, dovezao je pilot Boban Kusturić helikopterom Helikopterskog servisa RS.

Prema Marijinim riječima, i porod i let protekli su u najboljem redu.

– Neizmjerno sam radosna. Poslije toliko godina borbe, dobili smo potomstvo. Osjećam se kao kraljica – izjavila je oduševljena Marija i dodala da posebnu zahvalnost duguje bivšem gradonačelniku Trebinja Luki Petroviću i predsjednici Udruženja “Bebe” Snežani Misiti.

Sretni otac Budimir dočekao je svoje potomke na trebinjskom heliodromu, ne krijući radost, ali ni suze radosnice.

– Živio sam za dan kad ću se nazvati ocem. Ovo je neizmjerna radost, hvala svima koji su nam pomogli. Ima li ljepše uloge od roditelja – rekao je Budimir.

Među brojnom rodbinom i prijateljima sretnu majku Mariju dočekali su i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, ali i njegov prethodnik Luka Petrović, za vrijeme koga su iz gradskog budžeta odobrena sredstva za vantjelesnu oplodnju ovog para.

Čestitajući sretnim roditeljima te poželjevši mališanima zdravlje i sreću, Ćurić je naveo da je ovo 23. vantjelesna oplodnja koju je pomogao Grad Trebinje.

– I ubuduće stojimo na raspolaganju bračnim parovima ukoliko im je potrebna naša finansijska pomoć – obećao je Ćurić.

Boban Kusturić je nakon slijetanja, ne krijući oduševljenje, priznao da mu je ovo najljepši let koji je do sada izveo iz Banje Luke ka Trebinju.

Snežana Misita, predsjednica Udruženja “Bebe”, najzaslužnijima za neizmjernu radost porodice Stajić dodijelila je ovom prilikom zahvalnice.

Izvor vijesti: Avaz.ba / avaz.ba