Na vanrednoj press konferenciji albanske vlade javnosti se obratio i predsjednik Albanije Ilir Meta koji je pozvao narod da ostane budan. 

– Trebamo biti oprezni jer živimo u problematičnoj zemlji. Također je važno biti u stalnom kontaktu sa susjednim zemljama u smislu seizmoloških usluga kako bi bili spremni na svaku situaciju – kazao je Meta.

Albanski predsjednik je još kazao kako će vlasti u narednom periodu vršiti detaljne provjere stambenih zgrada, a do tada da idu i kampove koji su otvoreni širom Tirane i Drača u školama, crkvama i sportskim dvoranama. 

Ministrica odbrane Albanije Olta Xhacka tijekom press konferencije novinarima kazala je kako je u regiji Tirane usljed podrhtavanja tla urušeno 48 kuća i tri stambene zgrade, dok je u regiji Drač srušeno 42 kuće i četiri stambene zgrade.

– Pozivamo građane iz regije koje su pogođene zemljotresom da trebaju odmah otići na mjesta koja su večeras otvorena za hitne slučajeve i da tamo ostanu. 

Na vanrednoj press konferenciji albanske vlade javnosti se obratio i predsjednik Albanije Ilir Meta koji je pozvao narod da ostane budan koji je danas potresao zapadni dio Albanije, objavili su na konferenciji. 

Izvor vijesti: Avaz.ba / avaz.ba