Život u Buckinghamskoj palači a da pritom niste član kraljevske obitelji i ne dičite se plavom krvlju? Moguće je. Naravno, samo za zaposlenike, i to stotine njih koji rade razne poslove za pripadnike Krune. Posljednji u nizu oglasa kraljevske obitelji traži voditelja društvenih mreža koji će brinuti o online imidžu kraljice Elizabete II (93), a interesa ne nedostaje.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

– 33 dana godišnjeg odmora, besplatan ručak i prilika da kreirate sadržaj za milijune ljudi – stoji u opisu beneficija ovog radnog mjesta. 

Foto: Instagram

Nedavno je kraljica tražila i kuhara, no plaće su za mnoge bila razočaranje. Kraljica obožava čokoladu i torte, stejkove, ribu, ali posebno voli imati čovjeka od povjerenja u kuhinji, no plaća za koju je kraljičin kuhar zaposlen je otprilike 15.000 kuna na mjesec. Za smještaj se kuhar, kao ni buduća posluga, ne mora brinuti. Zdanje iz 18. stoljeća, u kojem s princom Filipom (98) kraljica i dalje živi posjeduje 775 soba, od kojih je velik broj upravo za poslugu.

ODGOVOR NA TRAČEVE

Kraljica Elizabeta: ‘Ne idem u mirovinu ni kad mi bude 95…’

Nije kraljica cicija, pa je kuhar kraljevske obitelji dobio i dva dana u tjednu slobodno, na čemu bi mu definitivno pozavidjeli dojučerašnji kolege s kojima je radio sezonu.

Foto: pool/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Natječaji kraljevske obitelji na Otoku su tradicionalno medijski popraćeni pa je samo u posljednjih godinu dana bio raspisan i natječaj za batlera početnika, perača suđa, event managera, vrtlare, kućne pomoćnice… Najsličniji oglas ovom aktualnom je onaj Elizabetin od prije godinu dana kad je traženja službenika za digitalnu komunikaciju u ime obitelji ponudila plaću od oko 21.000 kuna, standardan broj dana godišnjeg i sobu u domu britanskih monarha.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

 

Izvor vijesti: Bruno Pušić / 24sata.hr