Home Magazin Zanimljivosti RSS KORISNIJA JE NEGO ŠTO MISLITE: OVO SU RAZLOZI ZBOG KOJIH NIKAKO NE...

KORISNIJA JE NEGO ŠTO MISLITE: OVO SU RAZLOZI ZBOG KOJIH NIKAKO NE BI TREBALO BACATI KORU JABUKE

Ako da, propuštate mnoge koristi. Naime, kore jabuke su veoma korisne za različite svrhe – ne samo za kućne poslove, već i za kreiranje zanimljivih recepata.

Evo nekoliko primjera kako ih možete iskoristiti:

Čišćenje aluminijumskih predmeta

Kore jabuke su korisne za čišćenje i posvjetljivanje aluminijumskih predmeta. Stavite kore jabuke u šerpu sa vodom i potopite aluminijumske predmete koje želite očistiti. Stavite sve na blagu vatru i kuhajte pola sata. Nakon toga, ostavite da se posuđe osuši, i primijetit ćete kako su kore jabuke uklonile nečistoće i predmeti će zasijati.

Kućni osvježivač

Kore jabuke mogu poslužiti kao prirodni osvježivač prostora. Osušite nekoliko kora na suncu, stavite ih u platnenu vrećicu i dodajte malo cimeta. Na taj način ćete dobiti odličan prirodni osvježivač, koji se može koristiti u ormarima i komodama.

Također je možete iskoristiti da napravite čips!

Kore od jabuka ostale nakon priprema poslastica lako se mogu pretvoriti u ukusan čips. Pomiješajte ih sa malo maslaca pa dodajte mrvicu soli, cimet i šećer. Poredajte ih na masni papir i pecite na 200 stepeni oko 12 minuta, dok ne dobiju lijepu rumenu boju.

(Novosti)

The post KORISNIJA JE NEGO ŠTO MISLITE: OVO SU RAZLOZI ZBOG KOJIH NIKAKO NE BI TREBALO BACATI KORU JABUKE first appeared on Hayat.ba.

(Izvor: hayat.ba)