Sastojci:

20 dag sjeckanih lješnjaka,

10 bjelanaca,

15 kašika šećera,

1 kašika jabukovog sirćeta,

10 dag čoko namaza.

Za fil:

1,5 l mlijeka,

10 kašika brašna,

10 žumanjaca, 10 kašika šećera,

1 kesica pudinga od vanilije,

26 dag margarina,

3 kesice vanilin šećera,

10 dag čokolade za kuhanje,

5 dag margarina,

6 kašika mlijeka,

3 kesice šlag pjene,

malo mljevenih lješnjaka.

Priprema:

1.Na lim  28×34 cm staviti masni papir, još ga malo premazati margarinom i po papiru ravnomjerno posuti sjeckanje lješnjake. Izraditi bjelanjke i šećer, dodati kašiku jabučnog sirćeta i smjesu pažljivo istresti na lješnjake.
2. Peći u rerni zagrijanoj na 150 stepeni sat vremena. Kada je pečeno izvaditi iz rerne i staviti na tacnu, okrenuti naopako – tako da lješnjaci budu gore. Odmah, onako vruće, premazati nutelom.
3.Skuhati fil od mlijeka, šećera, žumanjaka, brašna i pudinga. U hladno dodati izrađeni margarin i vanilin šećer. Podijeliti na dva dijela. Jedan dio ostaje kakav je, a u drugi dodati otopljenu čokoladu.
4.Kašikom za sladoled vaditi naizmjenično svijetle i tamne kugle i slagati na koru.

The post Kinder bueno torta idealan desert appeared first on Vaša kuharica.

Izvor vijesti: Vasa kuharica / kuharica.avaz.ba