Sastojci:

250 g brašna,

40 g šećera,

100 g putera,

3 žumanca,

200 ml mlijeka,

150 g različitih vrsta džema,

šećer u prahu,

malo soli.

Priprema:

1.U blender ili zdjelu za mikser upotrijebite nastavke za tijesto, sipajte brašno s malo soli, šećer, kockice putera i mutite u mrvičastu smjesu, pa dodajte žumanca i kiselo mlijeko. Mutite sve dok se od tijesta ne napravi kugla. Uvijte u foliju i stavite u frižider na 30 minuta.
2. Razvucite tijesto debljine 2-3mm i isjecite kvadratiće od oko 8 cm. Na sredinu svakog stavite ravnu kašičicu džema, smjenjujući različite vrste, pa preklopite u trougliće.
3.Držite tijesto uz ivice trougla, pa špic uvijte preko njegove najduže stranice. Nastavite ovako dok ne potrošite sve sastojke.
4.Obložite pleh papirom za pečenje, poredajte  kiflice i pecite ih 15 minuta na 180 stepeni. Ostavite ih da se prohlade i poslužite posute s dosta šećera u prahu.

Izvor vijesti: Vasa kuharica / kuharica.avaz.ba