Pismo čitateljice Karle iz Pule (35 god.)

Nakon što smo godinama živjeli u manje više skladnom braku bez većih nesuglasica, počela sam razmišljati o tome što bih da me suprug prevari – prisjeća se Karla iz Pule. Nisam došla do nikakvog konkretnog zaključka jer mi je i sama pomisao na mog supruga s drugom ženom stvarala doslovno mučninu; iako među nama već duže više nije bilo one početne strasti.

Nakon što mi se takav scenarij motao po glavi neko vrijeme zaključila sam – i isto podijelila na kavi sa svojim zbunjenim prijateljicama – da bih ja radije da to nikad ne doznam.

Na svoje, a i njihovo čuđenje, nekako sam uvjerila sebe kako bi mi prevara čak i bila prihvatljiva dok god ja o njoj ne znam ništa. Nazvala sam tarot stručnjaka kojeg sam znala od prije i podijelila s njim svoja razmišljanja.

Sjećam se točno što mi je rekao. Upozorio me da sigurno ne razmišljam o tome bez razloga i da pokušam malo više pratiti što mi suprug radi. Nije baš realno ali brzo sam to smetnula s uma i nastavila misliti kako bih radije da ne znam ako me vara. No danas mi slika njegove prevare ne može izaći iz glave….

Nikada ne bih nastavila razmišljati o prevari, jer sam mu vjerovala usprkos upozorenjima, da nisam dobila najočitiji dokaz – ima li naime ičeg očitijeg od toga da ga zatekneš s drugom ženom u svom krevetu?! – prisjeća se Karla najneugodnijeg trenutka svog života, kada je ušetala u zajednički stan bez ikakve pomisli da nešto nije u redu. A u sobi zatekla drugu ženu.

Bilo je to kao scena iz lošeg filma, došla sam ranije s posla i čula nekog u sobi. Naivno sam pomislila kako je i on iz nekog razloga došao ranije, otvorila vrata i… Nemoguće je uopće opisati šok i nevjericu u tom trenutku, mislila sam da ću se onesvijestiti.

Ipak je to bio čovjek s kojim sam planirala ostatak života i čak u sebi pristala da budem druga ali samo dok za to ne znam… A najednom je kraj njega druga žena i to pred mojim očima! Naravno da mi se u tom trenu sav svijet srušio – mislila sam da se to uvijek događa drugima…

Kako je samo ponavljao bezlične isprike, ja sam izašla iz stana. Otišla sam kod prijateljice koja mi je samo rekla «Neću ti pametovati, velika si cura. No nemoj ga ostaviti odmah zbog trenutnog bijesa i nemoći, prespavaj i promisli, možda bi ti bilo žao.»

I, premda sam sumnjala da će vrijeme promijeniti moj stav, odlučila sam se konzultirati i s tarot majstorom koji mi je jednom već bio pomogao u teškom periodu a koji me i upozorio na sve što sam mogla izbjeći, pa iako fizički ne prisustvovati suprugovom činu izdaje.

Nazvala sam Tarot centar i tražila baš istog gospodina koji mi je i dao naslutiti sve što se kasnije dogodilo – trebao mi je valjda prvenstveno da me utješi kao osoba a onda i da mi kaže što da radim. I, iako sam se potajno nadala da će mi savjetovati drugačije, rekao mi je neka mu se više ne vraćam jer mu ovo nije bio prvi, a ne bi bio ni zadnji put.

A kako nisam sumnjati u njega, to sam i napravila i već sutradan otišla po stvari. U naredna sam dva mjeseca saznala za još tri cure s kojima me varao gotovo cijelo vrijeme. I premda sam stvarno vjerovala imala razloga u nas, drago mi je što mi je rasvijetlila situaciju i time zapravo olakšala prekid.

Za sada sam još sama i preranjiva ali ne sumnjam da će mi moj tarot savjetnik nagovijestiti kada se u mojoj blizini netko pojavi…

FOTO: Ilustracija
Izvor: net.hr