Hrvatski rukometni savez izabrao je najbolje u godini na izmaku. Najbolji sudački par, najbolji trener, najbolja rukometašica pa i vrhunac večeri – najbolji rukometaš, svi redom izabrani od strane sportskih novinara, trenera i čelnika domaće igre s terena 40×20.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Mostarac, Igor Karačić proglašen je najboljim rukometašem države u 2019. godini nakon što je u njoj bio sjajan u reprezentaciji na SP-u u Njemačkoj i Danskoj gdje je u ključnim trenucima preuzimao na sebe odgovornost, a isto je činio i sa svojim donedavnim klubom Vardarom. S Makedoncima je pokorio Europu, a uz to je proglašen i MVP-em. Osim toga, Igor je napravio korak dalje te sada igra za Kielce, donedavni klub Luke Cindrića, prošlogodišnjeg osvajača ove nagrade.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

ZANIMLJIVO O RUKOMETAŠIMA

Upoznajte ‘kauboje’: Poliglot, matematičar, Hansen, Hulk…

Ivana Kapitanović došla je u roza slip haljini, izdanju u kakvom ju se ne viđa često, uzeti svoju nagradu za najbolju rukometašicu Hrvatske. Metz je njen izbor nakon deset godina u Podravci i čini se kao da je to bio zaista dobar korak. Ugovor s francuskim prvakom koji je potpisala traje još godinu dana. Ipak, sada sretna i zadovoljna ne razmišlja o odlasku ili ostanku, već je fokusirana na ostvarenje boljih ciljeva, što u klubu, što u reprezentaciji.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

KAO I MIHIĆ

Nova ozljeda, samo na drugom krilu: Za Euro je otpao i Mileta!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Očekivano, Lino Červar je najbolji trener u 2019. godini. Ovo mu je 10., jubilarni naslov za najboljeg trenera države. 

– Ovo mi se sada čini da ste mi dali ovu nagradu jer je deseta i eto jer se bliži moj kraj – kratko se našalio trofejni izbornik muške reprezentacije, a onda i podijelio sa svima ekskluzivu:

– Gradonačelnik Bandić nam je obećao dati dom sportova jer nam ne može sagraditi dvoranu. Držim ga za riječ, inače ću mu pokucati na vrata – ushićeno je rekao nazočnima Lino Červar.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Za najbolji sudački par proglašeni su Matija Gubica i Boris Milošević, par koji je sudio polufinale i finale Svjetskog prvenstva, što se nije dogodilo nikada u povijesti. Ovome dvojcu ovo nisu prve nagrade, njihovo je znanje nagrađivano kroz posljednjih deset godina, a o njemu najviše svjedoče sve utakmice i elitna natjecanja u kojima su djelitelji pravde.

PEHIST LOVRO MIHIĆ

Ozljeda hrvatskog karate kida: Imam smeđi pojas, želim i crni

Podsjetimo, u 2019. godine je muška rukometna reprezentacija na SP-u u Njemačkoj i Danskoj došla do šestog mjesta. Splet nesretnih okolnosti, pokoja ozljeda, pokoja loša sudačka, a priznajmo, i trenerska odluka, koštala je “kauboje” borbe za medalju. Ipak, ono zacrtano prije turnira je ostvareno. Reprezentacija je izborila kvalifikacije za Olimpijske igre.  Osim toga, izboreno je i EP koje je pred nama u siječnju sve bliže Nove godine.

Hrvatske su rukometašice ostale su bez SP-a nakon doigravanja s Njemačkom, ali su sjajno startale u kvalifikacijama za Euro 2020. 

Sve mlađe selekcije HRS-a bile su na velikim natjecanjima, a uz to u domovinu vratili i medalje kao garanciju budućnosti hrvatskog rukometa. 

Izvor vijesti: Eva Grgić / 24sata.hr