Home Sport Kako je prirodna katastrofa promijenila karijeru Roberta Lewandowskog?

Kako je prirodna katastrofa promijenila karijeru Roberta Lewandowskog?

Reprezentativac Poljske i novi fudbaler Barcelone, Robert Lewandowski, godinama unazad važi za jednog od najboljih napadača na svijetu, ali je pitanje u kojem pravcu bi njegova karijera išla da nije prešao u redove Borussije Dortmund.

Malo je falilo da njegova karijera izgleda drugačije, za šta se pobrinula prirodna katastrofa koja je promijenila njegov fudbalski put. 

Kako navode španski mediji, poljski napadač je 2010. godine trebao da otputuje u Englesku na završne pregovore sa Blackburnom, ali je zbog erupcije islandskog vulkana Eyjafjallajukulla bio zaustavljen avio promet širom Evrope.

Tako je Poljak na kraju, umjesto Engleske, karijeru nastavio u redovima Borussije Dortmund. Nakon 187 utakmica, 103 pogotka i 42 asistencije za njemački klub, on je otišao u Bayern.

U dresu Bavaraca je upisao 375 nastupa i imao je učinak od 344 pogotka i 72 asistencije, a sa Bayernom je osvojio osam titula u Bundesligi i Ligu prvaka.

Posdjetimo, Lewandowski je ovog ljeta pojačao Barcelonu, za koju je do sada, ako gledamo sva takmičenja, odigrao osam utakmica. Postigao je 11 pogotaka dok je zabilježio dvije asistencije.

(Izvor: Oslobodjenje.ba)