Home Vijesti Regija Jovanović: Zato što malo fali da Balkan opet gori

Jovanović: Zato što malo fali da Balkan opet gori

Predsjednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović je rekao da ne odustaje da upozorava “zato što malo fali da Balkan opet gori”.
“Sa mjesta na kom je pogubljen Ivan Stambolić, pa potom bačen u kreč, dok su mu zvjeri sjekle šake, krećem u maraton na kojem želim da Srbiji pošaljem jasnu poruku: nikad više rata, nasilja, nikad više naših međusobnih sukoba i napada”, rekao je Jovanović u pisanoj izjavi.

On je rekao da je “umorna ova zemlja od svega, izmrcvarena i uništena, potreban nam je mir među nama samima, kako bismo ga pronašli i sa svima drugima”.

“Ovaj dan ću završiti ispred Vlade Srbije, na mjestu streljanja Zorana Đinđića, kome je isto bratstvo u krvi presudilo kao i Ivanu Stamboliću. I njemu su oduzeli pravo na život, samo zato što nije želio da dopusti da prošlost pobijedi budućnost i da opstane ideologija koja nas je dovela do ivice nestanka”, rekao je Jovanović.

On je rekao da “nema mnogo još vremena u kampanji, kao što nema dovoljno mjesta za našu politiku u ovom društvu”.

“Znam vrlo dobro to, ali nemam prava da odustanem. Koalicija za mir je napravljena za svakog ugnjetavanog, napadnutog, marginalizovanog, napuštenog. Napravljena je da bi ideja moderne i građanske Srbije živela i preživjela”, naveo je Jovanović.

On je naveo da zna “koliko se ljulja tlo pod nama, zna koliko malo treba da Balkan opet gori”.

“Zato i šetam ovaj simbolični maraton i podsjećam na mjesta gdje nisu stradali samo pojedinci. Tu su stradale i ideje, tu je stradala Srbija. Na Fruškoj gori i ispred Vlade Srbije je osuđeno i ovo društvo, ali i svako od nas u njemu”, rekao je Jovanović.

(Vijesti.ba / BETA)