I pored toga što su mnogi očekivali da će ona biti jedna od vodećih ljudi na nekom od tri kablovska kanala koje pokreće njen suprug Željko Joksimović, voditeljica je odlučila da ne mijenja kompaniju za koju radi.

Izgleda da je iskusna novinarka dobro razmislila i kalkulisala prije nego što je donijela konačnu odluku. Prema pisanjima medija, Jovana jeste ozbiljno razmatrala mogućnost da preuzme vođenje i uređivanje nove TV stanice u vlasništvu njenog muža, od čega je odustala isključivo iz privatnih razloga.

-Sa svojim iskustvom na televiziji, koja traje skoro 20 godina, ona bi zasigurno mogla dobro da uređuje program. Već je to radila i pokazala se uspješna u tome, s tim da je uređivala samo segment jutarnjeg programa. Kada je Željko donio odluku da pokrene tri televizijska kanala, logično je da se prvo posavjetovao s njom i da mu je ona bila prvi izbor za rukovodeće mjesto. O tome su dugo pričali i razmatrali sve opcije, sve donedavno – kaže izvor blizak voditeljici.

Osim važećeg ugovora koji ima sa TV Prva, na Jovaninu odluku da ostane u tandemu s Predojevićem uticalo je i to što joj vođenje jutarnjeg ostavlja dovoljno vremena da se posveti djeci.

– Željko i Jovana su se saglasili oko toga da bi ipak teško bilo izvodljivo da ona provodi 15 i više sati posvećena televiziji, jer oni imaju troje djece koja su još mala. Na Prvoj, kao voditeljica jutarnjeg, ona ima znatno manje obaveza i uz pomoć dobre organizacije uspijeva da se brine o Kosti, Srni i Ani. Poslije radnog vremena, Jovana ima na raspolaganju cijelo popodne i veče da bude sa djecom, što njoj dosta znači, dok tako ne bi bilo kada bi bila glavni urednik Željkove televizije – zaključio je izvor.

Izvor vijesti: Ozren Tosic / expresstabloid.ba