Home Vijesti Jasmila Žbanić uoči SFF-a predstavlja svoj novi projekat – Film o Emeriku...

Jasmila Žbanić uoči SFF-a predstavlja svoj novi projekat – Film o Emeriku Blumu: Uputila je i poziv svim Sarajlijama i Sarajkama

Dan pred otvaranje 28. Sarajevo Film Festivala, 11. augusta, u Open Air kinu bit će prikazana radna verzija dokumentarnog filma o Emeriku Blumu, nekadašnjem direktoru Energoinvesta i gradonačelniku Sarajeva, u režiji nagrađivane bh. rediteljice Jasmile Žbanić. 

Tim povodom Žbanić je uputila poziv svim Sarajlijama i Sarajkama.

– Dragi građani i građanke Sarajeva, pozivam vas da 11. augusta dođete na radnu verziju filma o Emeriku Blumu u otvorenom Ljetnom kinu Coca-Cola. To je film kojem možete doprinijeti svojim pričama o Emeriku Blumu, arhivskim materijalima, fotografijama i ja vas molim da na pomognete da uradimo film onako kao Blum to zaslužuje, poručila je nagrađivana bh. rediteljica.

Za naredni četvrtak je, podsjećamo, planira premijera filma o Emeriku Blumu u otvorenom kinu Coca-Cola (Metalac) u organizaciji SFF-a i na prodajnim mjestima SFF-a se može podići karta koja je besplatna. Isto tako građani to mogu učiniti i online.

Na svakoj stolici u kinu će biti kontakt sa emailom gdje ljudi mogu poslati fotografije ili materijal koji eventualno posjeduju iz tog perioda.

(Izvor: Oslobodjenje.ba)