Najbliži članovi porodice i prijatelji okupili su se u poslijepodnevnim satima na splitskom gradskom groblju Lovrinac da bi se posljednji put oprostili od sestre najboljeg hrvatskog tenisera svih vremena Gorana Ivaniševića (48) Srđane Ivanišević.

Obred u kapelici započeo je stihovima pjesme Olivera Dragojevića “https://avaz.ba/”Moj lipi anđele”https://avaz.ba/”, koju su pjevali članovi klape “https://avaz.ba/”Contra”https://avaz.ba/”. Tenisera je u teškim trenucima tješila supruga, voditeljica Nives (37), koju ju je sve vrijeme držao za ruku. Na pogreb je došla i Goranova bivša supruga Tatjana Dragović (41).  

Od Srđane su se crvenim ružama oprostili članovi porodice, prijatelji i poznanici, piše 24sata.hr. Pokopana je uz stihove pjesme “https://avaz.ba/”Tiho noći, moje zlato spava”https://avaz.ba/”.

Među ožalošćenima bili su i glumica Ana Gruica-Uglešić sa suprugom Boranom, otac tenisera Ivana Ljubičića, Marko Ljubičić, slikarka Suzana Žunić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Mladen Drnasin i teniser Mate Delić.

Srđana Ivanišević preminula je prošlog četvrtka, nakon borbe s teškom bolesti, u 53. godini. Bila je prošle sedmice na operaciji srčanih zalisaka u Zagrebu, no nije se probudila. Kao mlada imale je Hodgkinovu bolest, odnosno rak limfnih čvorova. Išla je na terapije, ali kako je prije nekoliko dana ispričao otac Srđan, tada se zračilo “https://avaz.ba/”široko”https://avaz.ba/”, odnosno sve. Hodgkin se nije vratio, ali liječenje je ostavilo traga.

Izvor vijesti: Avaz.ba / avaz.ba