Home Vijesti Crna hronika Ispovijest momka Jovane, stradale u saobraćajki: Osećam neizreciv bol koji me guši,...

Ispovijest momka Jovane, stradale u saobraćajki: Osećam neizreciv bol koji me guši, srušio mi se svijet

(Piše: Telegraf.rs)

Jovana (25) je preminula od posledica zadobijenih u saobraćajnoj nesreći 21. novembra u Nišu.

Živeli smo zajedno dve godine, a znamo se od malih nogu jer smo rođeni u istom selu, Žitorađi kod Vladičinog Hana. Sudbina je htela da se spojimo, bili smo isti 99 odsto, dve strane istog novčića…. Samo su nam se lepe stvari dešavale, tek je trebalo da zajednički zakoračimo u budućnost a snovi su nam nestali u trenu – priča za Telegraf.rs Nemanja Zdravković, momak dvadesetpetogodišnje Jovane Zdravković, žrtve saobraćajne nesreće koja se dogodila u Nišu 21. novembra.

Jovanu je usmrtio Nišlija M.G. (20) za koga je ustanovljeno da je vozio pijan, te da je prošao kroz crveno svetlo pre nego što je udario u automobil u kojem je bila nesrećna devojka. Do udesa je došlo oko 00.30 sati na raskrsnici Bulevara Nemanjića i ulica Pariske Komune i Boško Buha, kada je vozilo “golf” kojim je upravljao M.G. velikom silinom udarilo u levi bok automobila “BMW” za čijim je volanom bila Jovana. Od siline udarca, vozilo se potpuno raspalo a jedva živu devojku Hitna pomoć je prevezla do niške bolnice gde je poživela još 8 dana.

Arhitekta po zanimanju, jer je u septembru odbranila master na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu, planirala je da se momkom živi i radi u Beču, gde joj godinama unazad borave roditelji.

– Ona ni mrava nije zgazila, bila je od onih ljudi koji ostaju uvek deca u duši. U šoku sam kao i cela njena porodica, nisam mogao da odem na mesto nesreće, niti da vidim vozilo… Pokušao sam da skupim hrabrost, ali nisam mogao da to podnesem. Imali smo velike planove, a sada mi se srušio ceo svet. Osećam neizreciv bol koji me guši, teše me samo lepe uspomene na nju. Šta mogu da učinim, osim da je pamtim – kazao je ožalošćeni mladić.

Alkotestiranje je potvrdilo da je M.G. u trenutku nesreće imao 1.1 promila alkohola u krvi.

– Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenom M.G. iz Niša je određeno zadržavanje do 48 sati, u kom roku će biti saslušan u tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297. stav 2. u vezi člana 289. stav 1. Krivičnog zakonika – saopštio je Borislav Radonjić, portparol ove pravosudne institucije.

Stav Krivičnog zakonika na koji se pozvalo tužilaštvo kaže da ako je usled ovog dela “nastupila smrt jednog ili više lica, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do dvanaest godina”.

(Telegraf.rs)