Ne znam za dogovor da je Goran Bregović trebao prvi biti sa ženama, a tek potom ostali članovi Bijelog dugmeta. Znam da sam ja bio najljepši pjevač benda – rekao je Alen Islamović (62).

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Pjevač je gostovao u poznatoj bosanskohercegovačkoj emisiji ‘Đir s Memom’ i raspričao se o zgodama u bendu. Osvrnuo se i na tučnjavu na lanjskom dočeku Nove godine u Crnoj Gori.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Mladen Vojičić Tifa (59) je Alena Islamovića tad lupio glavom. Islamović se primio za glavu zbog udarca, ali mu nije ostao
dužan. Uzvratio mu je nogom.

– Da nije bilo Brege, ja bih fasovao, znaš da je Goran bio predsjednik boksačkog kluba u Sarajevu – ispričao je Islamović.

Foto: Calimero Sport

Tifa je navodno zamjerio Alenu što je na novogodišnjem koncertu u Budvi pjevao dionicu pjesme namijenjenu njemu. Nazočni su tad tvrdili kako je, po silasku s bine, najprije došlo do verbalnog sukoba dvojice pjevača, nakon čega su se počeli naguravati.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nekadašnji frontmen ‘Divljih jagoda’ i ‘Bijelog dugmeta’, danas je uspješan biznismen, a u ‘điranju’ s Memom otkrio je i zašto se posvetio poljoprivredi, tjera li ga supruga u njivu.

– Lopatam, volim šljive, ljubav prema poljoprivredi usadio mi je tata. On se bavio vrtlarstvom, poljoprivredom i djelić ljubavi prenio na mene. Naučio sam i špricati, to je odmor – završava Islamović.

Izvor vijesti: Tatjana Pacek / 24sata.hr