U svega pola sata Švicarska je riješila sav posao protiv Hrvatske. Najbolje hrvatske nogometašice izgubile su i drugu utakmicu (0-2) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2021. godine u Engleskoj, odnosno Švicarke su na svom terenu u Thunu dokazale puno veći nogometni renome.

S obzirom da je već poslije spomenutih pola sata bilo 2-0, konačan rezultat i nije tako loš, štoviše, može biti i sićušno ohrabrenje izborniku Prskalu. Švicarke su nas načele u devetoj minuti preko Crnogorčević, a Reuteler u 31. zabila, ispostavilo se, posljednji gol.

Bile su očekivano domaće igračice nadmoćnije uputivši čak 19 udaraca, 10 u okvir, dok su Hrvatice ostale na tri, odnosno jednom. Misle li ostati u realnim kombinacijama za barem dodatne kvalifikacije, za mjesec dana u Zaprešiću morat će pasti Belgija, što je daleko lakše ovako napisati nego će biti na terenu ostvariti. U Belgiji smo u rujnu, samo podsjetnika zbog, izgubili 1-6.

Švicarska: Thalmann, Maritz, Reuteler (80′ Megroz), Crnogorčević, Bachmann, Wälti (63′ Bernauer), Bühler, Gut, Calligaris, Aigbogun, Lehmann (63′ Humm)

Hrvatska: Bačić, Nevrkla, Bošnjak, Rudelić, Landeka, Šundov (62′ Balog), Bukač (82′ Dujmović), Lojna, Žigić, Joščak (79′ Horvat), Lubina

Strijelci: 1:0 – Crnogorčević (9′), 2:0 – Reuteler (31′)

Žuti kartoni: Balog (80′), Rudelić (90+1′), Joščak (90+2′)

Izvor vijesti: Davor Kovačević / 24sata.hr