Home Vijesti BiH ENERGOINVEST O PREKIDU ISPORUKE GASA: BESPOTREBNO PODIGNUTA PANIKA

ENERGOINVEST O PREKIDU ISPORUKE GASA: BESPOTREBNO PODIGNUTA PANIKA

Shodno informacijama koje su danas objavljene u medijima, a vezano o snabdjevanju prirodnog gasa Kantona Sarajeva, ovim putem informišemo javnost da ima dovoljno potrebnih količina gasa prema krajnjim potrošačima.

Tim povodom je danas održan sastanak u Energoinvestu na kojem su prisustvovali direktorica Energoinvesta Bisera Hadžialjević, v.d. direktor BH Gasa Mihajlo Krmpotić, direktor KJKP Sarajevogasa Edis Baković i Sejfo Ušanović, direktor KJKP Toplane – Sarajevo d.o.o. Sastanak je iniciran upravo zbog medijski plasiranih lažnih informacija koje su jutros bile objavljene i koje su se odnosile da je KJKP Sarajevogas blokirao isporuku gasa prema KJKP Toplane, te je bespotrebno podignuta panika.

Ilustracija

Ovom prilikom je istaknuto da građani Sarajeva neće ostati bez ovog energenta, te da je uredno snabdjevanje prirodnim gasom u dovoljnim količinama, te samim tim i za potrebe grijanja u skladu sa vanjskim temperaturama.

Zaključak sastanka se odnosio na to da u predstojećoj sezoni grijanja nema nikakvih smetnji u snabdjevanju prirodnim gasom u Federaciji BiH, kao ni prema krajnjim korisnicima”, navodi se u saopćenju.

Podsjetimo, Toplane su u saopćenju jutros napisale:

Kako smo obaviješteni, do prekida u isporuci prirodnog gasa je došlo zbog pada pritiska u sistemu, te trenutne nemogućnosti ‘Energoinvest’ d.d. da osigura potrebne količine prirodnog gasa za KJKP ‘Sarajevogas’ d.o.o. kao našeg dobavljača”.

(Izvor: Hayat.ba)