Kamila iz Bihaća je došla u Srbiju kako bi potražila pomoć i priliku za bolji život. Ona se prije pola godine doselila u centar za migrante u Banji Koviljači, u želji da promijeni pol. Trenutno čeka na operaciju koja će joj omogućiti da bude ono što je trebalo da bude od rođenja – žena.

– U prvom razredu osnovne škole je učiteljica primjetila moje neobično ponašanje. Kada prilazim tabli, hodam kao djevojčica, sva vesela i razdragana. Nakon što završim i vratim se na mjesto, čujem smijeh od strane dječaka. Oni su vidjeli da malo vrckam i da imam takav ženstven hod – priča Kamila.

Već sa 14 godina je shvatila da želi da promijeni pol i saopštila to roditeljima.

– Nisu me prihvatili i tu noć sam dobila strašne batine od oca. Govorili su mi da sam luda, da moram na liječenje, da mi je faca muška i ostaću muškarac… – kaže Kamila. Nakon toga je uslijedilo i svakodnevno vršnjačko nasilje.

Stari život ostavila je iza sebe kada je prešla granicu.

– Bosna mi neće pružiti pomoć, već sam to pokušavala. Bosna će mi jedino pružiti to da me proglase ludom i da moram da idem na kliniku. Ja im to ovog puta neću dopustiti. Devet puta sam bila na klinikama protiv svoje volje. Dosta je bilo – kaže Kamila.

– Po šminkanju, muškarci bi me gledali kao sponzorušu i provokatorku, neku koja šminkom pokušava da dođe do nečega – kaže ona dok nanosi karmin.

– Voljela bih da imam život kakav zaslužujem. U smislu da sam lijepa, bogata, mlada… Želim da imam svoj kutak – mašta Kamila koja želi da postane glumica, a dok ne ostvari taj svoj san, kaže, voljela bi da radi u parfimeriji.

– Ja znam da potičemo iz male sredine i da im nije lako, ali htjela sam da poručim svojima da ih ja svejedno volim i da znam da vole i oni mene. Želim im svu sreću svijeta, gdje god bili – poručuje na kraju Kamila svojoj porodici.

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: Kurir.rs.

 

Izvor vijesti: Šejla Lilić / expresstabloid.ba