Home Magazin Zanimljivosti Dijeli se status o dostavljaču: Zamislite da to napravi policajac koji zna...

Dijeli se status o dostavljaču: Zamislite da to napravi policajac koji zna sve o tebi

PROTEKLIH dana bilo je nemoguće provesti sat vremena na internetu a da ne pročitate priču o dostavljaču u Srbiji koji je navodno dobio otkaz zbog poruke koju je poslao djevojci kojoj je dostavljao hranu.

Ako ste nekim slučajem propustili priču o dostavljaču koji je zloupotrijebio podatak djevojke kojoj je nosio hranu, išla je ovako:

Dostavljač je djevojci poslao poruku sa svog broja, ona ga je navodno prijavila firmi koja dostavlja hranu, a on je potom dobio otkaz.

I nije mu bilo jasno zašto.

“Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač”, može se vidjeti u prvoj poruci uz emotikon smijeha.

“Ej, samo da ti se zahvalim. Jučer sam dobio otkaz na poslu zbog tebe. Ne mogu vjerovati da si se žalila jer sam ti se javio na najnormalniji način i poslao jednu poruku, niti sam bio vulgaran niti bilo što. Svaka čast, ne znam kakvu ti korist imaš od toga, ali eto ja sad posao više nemam, niti imam mjesečne prihode”, stoji u drugoj poruci, zbog koje je screenshot postao viralan.

Reakcije se nižu danima

Na ovu priču se danima nižu reakcije korisnika interneta. Na Twitteru je objavljeno bezbroj slika i screenshotova koji sprdaju dostavljača i cijelu priču, a na Facebooku je objavljeno nekoliko ozbiljnih promišljanja o tome je li dostavljač zaista zaslužio otkaz.

“Još je puno posla pred nama”

“Prijatelju, nisi ti dobio otkaz na poslu zbog djevojke, nego zbog toga što si zloupotrijebio položaj i dostupne ti podatke. To što si nekome dostavio hranu i što je netko prema tebi možda bio uljudan, ne znači da imaš pravo odmah slati poruke koje – budimo realni – nemaju veze s ispitivanjem kvalitete dostavljene hrane.

Mislio sam da se poštivanje tuđih granica pretpostavlja, no sudeći po brojnim komentarima kojima nije jasno zašto je sad već bivši dostavljač hrane dobio otkaz – još je puno posla pred nama”, napisao je Dalibor Milas, bivši franjevac iz Hercegovine, danas kolumnist i književnik.Facebookom se dijeli i status Taše Jovčić iz Niša, koji je lajkalo gotovo dvije tisuće ljudi.

“Pozoveš taksi. Doveze te do kuće. Zahvališ se i platiš. Ujutro ti stigne poruka od taksista: ‘Kakva je bila vožnja, ljepotice?’ Zna ti broj, zna gdje živiš. Ti ne znaš ništa o njemu.

Rezerviraš stol u kavani i ostaviš broj. Odeš, jedeš, piješ, zahvališ se i platiš. Ujutro ti stigne poruka od konobara: ‘Jesi li se lijepo provela sinoć?’

Odeš u MUP preuzeti putovnicu. Čekaš, stigneš na red, potpišeš, zahvališ se i odeš. Kroz neko vrijeme ti stiže poruka od pandura s druge strane šaltera: ‘Jesi li uživala na putovanju?’ Zna sve o tebi. Ti ne znaš tko je on.

Odeš u apoteku po lijek. Platiš, zahvališ se i odeš. Kroz dan-dva ti stiže poruka od apotekara: ‘Kako smo danas, jel prošla kijavica?’ Ima tvoj broj jer koristiš loyalty karticu.

Kupiš knjigu u Laguni. Kroz nekoliko dana ti stigne poruka od prodavca: ‘Jesi li uživala u knjizi?’ Koristiš loyalty karticu pa ima tvoje podatke.

Plaćaš agenciji da ti osigurava kuću od provalnika. Imaju videonadzor. Dok piješ kavu u svom dvorištu, stigne ti poruka: ‘Dobro jutro, prijatna kavica!’

Naručiš dostavu. Preuzmeš, zahvališ se i platiš. Sutradan ti stigne pitanje kakva je bila klopa? Bio ti je na vratima. Zna gdje živiš i ima tvoj broj.

Nije romantično. Nije simpatično. Nije normalno. Opravdavajući posljednji primjer, odobravate i sve ostale”, napisala je.

Popularna Zombijana zamislila je kako bi poruka izgledala da je dostavljač svjestan da je pogriješio.(index.hr)