Home Vijesti BiH DANAS SUNČANO, TEMPERATURA DO 32 STEPENA: EVO KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE DO...

DANAS SUNČANO, TEMPERATURA DO 32 STEPENA: EVO KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE DO SUBOTE

Povećanje oblačnosti sa zapada, očekuje se u drugoj polovini dana. U večernjim satima, ponegdje u zapadnim i jugozapadnim područjima može pasti i malo kiše. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 10, a najviša dnevna oko 28 stepeni.

Sutra, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kratkotrajni slabi lokalni pljuskovi su mogući u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30, na jugu do 32 stepena.

FHMZ

U petak, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, povremeno može pasti malo kiše ili kratkotrajan pljusak. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stepena.

U subotu, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, povremeno sa kišom i pljuskovima. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stepena.

(Izvor: Hayat.ba)