Home Vijesti Crna hronika Četvorica motociklista poginula za nepunih osam sati

Četvorica motociklista poginula za nepunih osam sati

Četvrta u nizu tragedija dogodila se oko 21.15 u Bijeljini

Za nepunih osam sati na putevima u BiH u subotu su poginula četiri vozača motocikala, pišu Nezavisne novine.

Saša Pecikoza (31) život je izgubio kod Višegrada, Azur Račić (44) u Pelagićevu, Miloš E. (17) kod Dervente, a Pero Burić (52) u Bijeljini.

Pecikoza, koji je iz Višegrada, nastradao je u sudaru koji se dogodio u mjestu Rodić Brdo, na magistralnom putu Višegrad – Vardište.

Osim njega, u toj saobraćajnoj nesreći u 13.30 učestvovao je i audi, kojim je upravljao njegov dvadesetdevetogodišnji sugrađanin R.A.

Tri i po sata kasnije, Brčak Azur Račić poginuo je u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu u Pelagićevu. U pitanju je sudar u kojem je oko 17 časova, uz njega, učestvovao i traktor kojim je upravljao N.P. iz Pelagićeva.

Samo sat nakon te tragedije – novi šok. Sedamnaestogodišnji Dervenćanin Miloš E. poginuo je oko 18.30 u sudaru na lokalnom putu u mjestu Cerani, područje opštine Derventa. Miloš je nastradao dva dana uoči punoljetstva.

Osim njega, u nesreći je učestvovao Milan K. (21) iz Dervente koji je upravljao pasatom, a u kojem je kao suvozač bio Milanov rođak i vršnjak Vedran K.

Izvor upućen u istragu otkriva u izjavi za “Nezavisne” da je do sudara došlo kada je vozač pasata preticao vozilo ispred sebe, te prešao u suprotnu traku.

“On je vozio iz pravca Dervente prema selu Osinja. Iz suprotnog pravca je naišao mladi motociklista. Tada je došlo do direktnog sudara”, rekao je sagovornik “Nezavisnih”.

Tinejdžer je usljed zadobijenih povreda preminuo na putu do dobojske bolnice, dok je vozač pasata Milan K. zadržan u dobojskoj bolnici, a Vedran K. je lakše povrijeđen.

Četvrta u nizu tragedija dogodila se oko 21.15 u Bijeljini. Pero Burić, motociklista, poginuo je usljed slijetanja s kolovoza u tom gradu.

Saobraćajna nesreća dogodila se na kružnom toku, a vozač je poginuo na licu mjesta.

(fokus.ba)