Home Vijesti Crna hronika Časne sestre u Njemačkoj vodile djecu svećenicima i političarima koji su ih...

Časne sestre u Njemačkoj vodile djecu svećenicima i političarima koji su ih silovali

FOTO: Ilustracija: 123rf

ČASNE sestre jednog katoličkog dječjeg doma u Njemačkoj podvodile su djecu svećenicima, političarima i biznismenima koji su ih onda silovali na zabavama, prepričava jedna od žrtvi koja je dobila sudsku bitku protiv svojih zlostavljača.

Sud za socijalnu skrb u Darmstadtu dodijelio je muškarcu, sada 63-godišnjaku, odštetu nakon što je detaljno opisao kako su ga časne sestre odvodile svećenicima i moćnicima koji su ga onda zlostavljali na zabavama. Zlostavljanje je počelo u njegovoj petoj godini. Časne sestre su za to bile plaćene.

Muškarac, koji je ostao anoniman, kaže da je bio silovan oko tisuću puta tijekom vremena koje je proveo u dječjem domu tijekom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća, uz ostale dječake.

Sud je presudu o slučaju donio u svibnju, ali najnoviji skandal zlostavljanja katoličke crkve pojavio se ovog mjeseca tek nakon što je visoki dužnosnik klera javno o tome progovorio.

Spejerski biskup Karl-Heinz Wiesemann javno je prozvao bivšeg dužnosnika biskupije Rudolfa Motzenbäckera, koji je umro 1998. godine, za navodnu umiješanost u zlostavljanje. Biskup je rekao da su se otada javile još tri žrtve.

Imao je samo pet godina kad je zlostavljanje počelo, kaže da su ga časne doslovno vukle na seks-zabave

Žrtva zlostavljanja imala je samo pet godina kada se u ožujku 1963. pridružila domu koji je vodio Red sestara Božanskog Spasitelja u njemačkom gradu Speyer. Ona prepričava da su je časne sestre “doslovno vukle” u Motzenbäckerov apartman gdje je bila seksualno zlostavljana, objavio je Der Spiegel. Ako se opirao, dobivao je batine.

Žrtva je rekla da su ga posjetitelji dječjeg doma zlostavljati na “seks-zabavama”. Kaže da su na takvim događanjima časne sestre podvodile mlađu djecu između sedam i 14 godina svećenicima, lokalnim političarima i biznismenima.

“Časne sestre su bile svodnici”, rekao je. Ako su se protivili odvođenju na zabave, dobili bi batine štapovima ili su im glavama lupali o zid.

“Postojala je soba gdje su časne sestre nudile piće i hranu ljudima, a u drugom kutu te sobe djeca su bila silovana”, navodi se u iskazu žrtve, prenosi KNA. “Časne sestre su zarađivale na tome, muškarci su im velikodušno donirali u znak zahvale.”

(index.hr)