Neustrašivi Sead Kolašinac i dalje je priča dana u Engleskoj i diljem svijeta. Njegova nevjerojatna hrabrost zaista je očarala sve, jer realno, ne bi svatko golim rukama krenuo na pljačkaša koji ima nož u ruci. Svi bi vrlo dobro razmislili o tome, a Sead je bez razmišljanja zaštitio svog prijatelja Özila i njegovu suprugu i stavio sebe u potencijalnu opasnost.

POGLEDAJTE VIDEO:

Mesut Özil, njegova supruga i BiH reprezentativac vozili su se kroz London, a onda su razbojnici pokušali oteti njegov crni Mercedes G klase. Kolašinac je izašao iz automobila te krenuo prema razbojnicima kako bi spasio suigrača.

POGLEDAJTE VIDEO

Napali su Özila nožem! Sead Kolašinac spasio mu je život

Özil je ostavio automobil na cesti i pobjegao u obližnji turski restoran gdje je ga je osoblje prepoznalo. Konobari i i kuhari su pritrčali kako bi pomogli igraču te su potrčali za napadačima.

LIKE 4 RESPECT TOWARDS OUR TANK 🔴@seadk6 #kolasinac pic.twitter.com/RznfhXgenZ

— The Invincibles (@Invincibles__49) July 25, 2019

Reakcije na njegov herojski čin ne jenjavaju, a neki su predložili da BiH reprezentativac dobije kapetansku traku u Arsenalu.

– Nevjerojatna hrabrost Kolašinca koji se obračunao s naoružanim pljačkašima. Spasio je Özila od njih i da se mene pita odmah bih kapetansku traku Arsenala dao Seadu Kolašincu – napisao je poznati engleski novinar Piers Morgan.

#kolasinac If you know you know pic.twitter.com/gjytaaUuHI

— Greythebuffalo (@Lebohang360) July 25, 2019

I ‘bosanska zvijer’ reagirala je na herojski čin ‘bosanskog tenka’. Naravno, riječ je o košarkašu Jusufu Nurkiću koji je pohvalio svog prijatelja. Jedan navijač pitao ga je hoće li Kolašincu prepustiti svoj nadimak, a bivši igrač Cedevite je odgovorio:

– Brat Sead je beštija – napisao je Jusuf.

Brat @seadk6 je Beštija ✊🏻 https://t.co/yNoFgbP7nE

— Jusuf Nurkić (@bosnianbeast27) July 25, 2019

Twitter je doslovno eksplodirao, a posebno je sve fascinirala slika ‘bosanski tenk’. Kolašinac je postao heroj Arsenala zbog svog nevjerojatnog poteza i sigurno najomiljeniji igrač od strane navijača. Hulk, ‘Bosanski tenk’, heroj. Neki su od nadimaka koje je dobio Sead.

Arsenal fans have hailed the brave actions of Kolasinac after he fought off knife-wielding thugs who attacked him and Özil. #JustToonIt pic.twitter.com/QIAhGp596M

— Just Toon It (@JustToonIt_) July 26, 2019

Svoj komentar je dao i novinar BBC-a Garth Crooks koji je dao i najbolju pouku.

– Kolašinac je građen od istog materijala kao oni toaleti u Sjevernom Londonu koji su preživjeli bombardiranje tijekom Drugog svjetskog rata. Jednostavno, odabrali su pogrešan automobil.

Jedan navijač prikazao je kako će ubuduće izgledati treninzi Kolašinca.

Mandem saying this is gonna be Kolasinac in training tomorrow pic.twitter.com/Wqy26khGOU

— francis (@Coquelin3417) July 25, 2019

 

 Izvor vijesti: Zdravko Barišić / 24sata.hr