Kultna numera nastala je za potrebe serije “Vruć vetar”, a komponovao ju je Vojkan Borisavljević, autor brojnih hitova Zdravka Čolića i Lea Martina.

– Sjećam se toga, kao da je juče bilo. Išao sam u Dubrovnik. Reditelj Aca Đorđević i Siniša Pavić su mi otprilike rekli kakva bi trebalo da bude ta pjesma, da mora da se osjeća vruć vjetar. Pre toga sam ljetovao na Kritu i već sam to osjetio. Brzo sam shvatio šta žele, bio je to trenutak inspiracije koji sam vrlo jednostavno pretočio u pjesmu – ispričao je Vojkan jednom prilikom.

On dodaje da ju je za špicu serije otpjevao Oliver Dragojević, tad i nikad više.

– Komponovao sam je u taksiju do aerodroma, a Oliver ju je snimio jedne večeri za 10 minuta u studiju Radio Beograda. Njegov glas je obilježio pjesmu, a poslije su je mnogi snimili. Lijepo sam sarađivao sa Oliverom i žao mi je što se raspala Jugoslavija. To vrijeme, ta zemlja, kultura, muzika i saradnja među nama, iznjedrili su mnogo dobrih stvari. U toj različitosti naroda trudili smo se da se takmičimo i budemo bolji od drugih na pozitivan način, što je donijelo nemjerljive rezultate – rekao je Borisavljević.

Izvor: Alo.rs.

The post BILA JE HIT I VAN GRANICA JUGOSLAVIJE: Priča o nastanku legendarne pjesme “A sad adio”! appeared first on Express.

Izvor vijesti: Šejla Lilić / expresstabloid.ba