Home Sport Bećiragić: Vjerujem da možemo do Svjetskog prvenstva

Bećiragić: Vjerujem da možemo do Svjetskog prvenstva

Selektor Adis Bećiragić zadovoljan je zbog pobjede protiv Bugarske u posljednjem kolu grupe F prvog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

– Sretni smo zbog pobjede koju smo ostvarili nakon poraza od Češke, bilo je teško igrati u ovakvim vremenskim uslovima. U trećoj četvrtini smo izgubili kontrolu utakmice, ali smo uspjeli ostvariti pobjedu, rekao je Bećiragić, pa dodao:

– Vjerujemo da možemo do Svjetskog prvenstva, ljudi koji nisu na terenu traže da mjere ekipe na osnovu nekih parametara, no ovdje je najvažnije da igra ekipa, a ne pojedinac. Naša reprezentacija je u prednosti jer ima dobru atmosferu, vjerujem da možemo napredovati i da smo konkurentni protiv svake ekipe.

Bećiragć je potom nastavio.

– Došao sam prije šest dana, bilo je kako je bilo, u odbrani smo imali taktiku da rizikujemo druge igrače na uštrb Dee Bosta, išli smo na taj rizik jer smo vjerovali da on može riješiti baš kao što je Musa uradio kod nas. Razmišljali smo da ako neko mora da nas dobije, da ne dobije Bost nego neko drugi. Karakter igrača se teško mijenja, to će biti najveći problem, za mene, ali i za bilo koga. Ako uspijemo u tome, biće puno bolje

O šansama u drugom krugu kvalifikacija Bećiragić kaže: 

– Mi smo dobro uvijek igrali kvalifikacije, ako pamtite još od vremena kada sam ja igrao. Kako će biti ove godine? Ja se nadam i očekujem da ćemo biti dobri. Drugim ekipama fali zajedništva, to može biti naša prednost, to će biti jedan dio posla da taj kvalitet ujedinimo u jedinstvo i bićemo konkurentni. Imamo karaktetne momke koji ginu za ovaj dres, pokušaćemo dići kvalitet ekipe na veći nivo.

Amar Gegić ističe da je ekipa unijela nešto novo u igru, ali da će trebati još vremena da se poboljša igra.

– Već smo ovdje desetak dana zajedno, unijeli smo mnogo novih stvari u našu igru, sigurno će trebati vremena da poboljšamo našu košarku i da ćemo izgledati bolje na terenu. Sada je bilo bitno da pobijedimo, idemo sljedeći korak, novo okupljanje i borba za nove pobjede, rekao je Amar Gegić.

Priznao je Amar Gegić da je odigrao lošije ove dvije utakmice, a onda se uključio i Adis Bećiragić koji je isto konstatovao da je Gegić odigrao loše, ali da je zato na treninzima uvijek na 100%.

– Duga mi je sezona bila, mislio sam da ću ostati u ritmu, ali je bila drugačija reakcija. Pokušao sam dati maksimum, ali nadam se da će biti bolje, rekao je Gegić, a onda se uključio Bećiragić u odgovor.

– Amar je igrač koji je igrao loše i zato je tu. On je naš najvažniji igrač jer ovu ekipu drži na svojim leđima. Čast mi je raditi sa njim, nijednu vježbu na treningu nije uradio ispod sto posto, to je momak kojeg bi svaki selektor poželio.

Zaključio je potom Gegić odgovor:

– Deset dana je mali period za pripremu nečega. Nadam se da će to u budućnosti biti bolje, pozitivna energija vlada u svlačionici.

 

(Izvor: Oslobodjenje.ba)