Kanadaski astronaut Kris Hedfild je napravio video u kojem daje korisne savjete kako izdržati samoizolaciju.

S obzirom na to da smo primorani da uslijed epidemije koronavirusa kod kuće provodimo mnogo više vremena nego što smo navikli, mnogi od nas se trude da ostanu pribrani i da zdravorazumno razmišljaju. Kako bi pomogao svima koji se bore sami sa sobom, tokom ovih dana, penzionisani kanadaski astronaut Kris Hedfild je napravio video u kojem daje korisne savjete kako izdržati samoizolaciju.

Ovo su njegova 4 glavna savjeta:

1. Shvatite stvarni rizik. Hedfild je rekao da opšti strah nije od pomoći i da ljudi treba da gledaju na vjerodostojne izvore kako bi saznali stvarni nivo rizika sa kojim se lično suočavaju na osnovu njihove specifične situacije.

2. Šta je tvoja misija? Hedfild je predložio ljudima da odaberu misiju ili razmisle o svojim ciljevima i pokušaju da odluče šta žele da postignu.

3. Pogledajte svoja ograničenja. Kao i potrebu da se držite podalje od drugih, uzmite u obzir i faktore poput finansijskih resursa i svojih obaveza.

4. Preuzmite akciju. Kada znate šta želite da postignete i koja su vaša ograničenja, možete da počnete da djelujete, bilo da se brinete o članovima porodice, učenju instrumenta, učenju jezika, čitanju, pisanju ili bilo kojoj drugoj aktivnosti. “Postoji šansa da učinite nešto drugačije”, kaže Hedfield.

Izvor vijesti: Šejla Lilić / expresstabloid.ba