Među 120 povratnika u planinska sela Luke i Krušev Dol 60 kilometara od Srebrenice, koja tokom zime često budu i po dva mjeseca zametena snijegom i velikim smetovima, radosti nigdje kraja. Veliki značaj
Zahvaljujući Ministarstvu za izbjegla i raseljena lica Federacije BiH i Općini Srebrenica, radnici “Zvornikputeva” počeli su asfaltiranje po jednog kilometra od ova dva sela do glavne saobraćajnice prema Podravanju i Srebrenici.
Predsjednik Mjesne zajednice Luka, kojoj pripada i Krušev Do Hamo Zulanović, kaže da se na ovom projektu radilo više od tri godine i da je od historijskog značaja za ova dva sela.

Kako kaže, pored navedena dva kilometra, u Luci će se asfaltirati još 500 metara, a 46.000 KM prikupili su mještani i dijaspora. U Kruševom Dolu osigurano je 49.000 maraka za asfaltiranje još 450 metara.
Prva faza
– Ovo je prva faza projekta ova dva sela. Naredne godine će biti nastavljeno asfaltiranje prema Podravanju, a sredstva, kako su nam čvrsto obećali, osigurat će entitetske vlade i naša Općina – nada se Zulanović.
 Uređena džamijska avlija
Asfaltiranje u Luci počelo je od mjesne džamije i prolazi kroz centar sela. Koristeći prisustvo mehanizacije i radne snage, Lučanin hadži Benjamin Duraković, koji radi i živi u Ilijašu, izdvojio je 7.000 KM za uređenje džamijske avlije i parkinga.

Izvor vijesti: Avaz.ba / avaz.ba