Glazbene zvijezde koje su obilježile prethodna izdanja Zagrebačkog festivala okupile su se na jednom mjestu kako bi zajednički preslušali pjesme s nadolazećeg 67. Zagrebačkog festivala 2020.

POGLEDAJTE INTERVJU S DEČAKOM: 

Ivana Vrdoljak Vanna (49), Mia Dimšić (27), Damir Kedžo (32) i Ivan Dečak (40) sjeli su skupa, podijelili svoja iskustva i dojmove s prethodnih izdanja festivala, ali i preslušali izbor pjesama koje slušamo za tjedan dana, 24.siječnja, na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu.

Foto: Promo

Damir Kedžo iza sebe ima dvije pobjede na Zagrebačkom festivalu, 2017. u duetu sa Zsa Zsom, pjesma ‘Sve u meni se budi’ te 2019. s pjesmom Ante Pecotića ‘Srce mi umire za njom’. Komentirajući značaj festivala, Kedžo je istaknuo kako mu je pobjeda omogućila korak dalje u pjevačkoj karijeri.

Foto: Promo

– Bitno mi je bilo da pjesma dođe do ljudi, to se dogodilo i danas je publika pjeva sa mnom na koncertima – izjavio je.

POGLEDAJTE VIDEO O FESTIVALU: 

Vanna je, u ulozi kantautorice, obilježila Zagrebački festival 2018. pobjedom s pjesmom ‘Najbolji ljudi’.

– Za mene je to bila nova situacija, ali i super osjećaj jer su mi ljudi kasnije prilazili i govorili kako im je dobra pjesma. Bez obzira na iskustvo, u ovom poslu čovjeku uvijek trebaju dodatna krila, a to su za mene bili pobjeda na festivalu i pozitivan val autorstva – objasnila je Vanna.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dodala je i kako su festivali i radijski eter prijatelji, ali kako u Hrvatskoj postoji potreba za još više domaće glazbe u domaćem eteru.

Na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu, Mia Dimšić primit će nagradu za najemitiraniju pjesmu 66. Zagrebačkog festivala. Riječ je  baladi ‘Ovaj grad’ koju, uz Miju, autorski supotpisuju Vjekoslav Dimter i Damir Bačić.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

– Pjesma je netipična za radijski eter, izrazito je autobiografska i osobna, a opet ima nešto univerzalno u čemu se se mnogi prepoznali – zaključila je Mia.

Frontman Vatre, Ivan Dečak, dosad nije sudjelovao na Zagrebačkom festivalu, ali ne propušta nijedno izdanje festivala, kao ni festivalski after party.

Foto: 24sata Video

 

– Redoviti sam gost after partyja Zagrebačkog festivala koji su najbolja zabava u gradu. Vatra nije nikad sudjelovala na festivalu, ali nije isključeno da se uskoro prijavim kao autor pjesme za drugog izvođača. To bi mi bilo posebno drago jer je riječ o autorski jakom festivalu – zaključio je.

POGLEDAJTE EPIZODU SERIJALA ‘ZENZACIJA’: 

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Tema: Muzika

Izvor vijesti: Karla Rumora / 24sata.hr