Čubrilović: Ne treba niti može doći do upotrebe Bonskih ovlasti


Čubrilović: Dodik nije izrekao ništa o čemu bi trebalo dizati bilo kakvu galamu Arhiv
Čubrilović: Ne treba niti može doći do upotrebe Bonskih ovlasti

U proteklom periodu su zloupotrebljavane jer se išlo na discipliniranje, prema pravilu, uvijek srpskog naroda, kaže on

Autor: Srna

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da u BiH ne treba niti u sadašnje vrijeme može doći do upotrebe Bonskih ovlasti visokog predstavnika.

Čubrilović je rekao da su ta ovlaštenja u proteklom periodu zloupotrebljavana jer se išlo na discipliniranje, prema pravilu, uvijek srpskog naroda.

– To nije donijelo nikakav pozitivan rezultat – rekao je Čubrilović danas novinarima u Banjoj Luci.

On je istakao da u Ustavu postoji kao mogućnost ono što je najavio predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorada Dodika – da će Treći pješadijski (Republika Srpska) puk Oružanih snaga BiH biti postrojen na stadionu Borac u Banjoj Luci i da će dio biti u uniformi Vojske Republike Srpske.

– Dodik nije izrekao ništa o čemu bi trebalo dizati bilo kakvu galamu, a pogotovo ne na način kako su neki pokušali odmah da reagiraju. To ničemu ne vodi, ne vodi smirivanju situacije – istakao je Čubrilović.

Poručio je da se u BiH treba više osloniti na ono o čemu postoji zajednički stav, a manje da se potencira ono oko čega postoje razilaženja.

– Treba prepustiti vremenu da ono učini svoj doprinos rješavanju određenih situacija. Ništa se neće desiti ni kada ta vojska u tim uniformama bude postrojena na ovaj ili na onaj način. Ovaj narod neće osjetiti nikakav boljitak ukoliko političari u BiH ne budu izlazili sa zajedničkim stavovima i rješenjima – zaključio je Čubrilović.

(Autor: Avaz)

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...