Brisel pozdravio Trampovu odluku o odgodi uvođenja carina na uvoz automobila


Brisel pozdravio Trampovu odluku o odgodi uvođenja carina na uvoz automobila

Autor: Srna

Evropska komisija pozdravila je danas odluku američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump) da odgodi odluku o uvođenju carina na uvoz automobila.

– Pozdravljamo ovu odluku i, uprkos određenim nesuglasicama, EU i Amerika lojalno i vjerno poštuju sporazum postignut između predsjednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera (Jeac-Claude Juncker) i predsjednika Trampa 25. jula prošle godine. Treba izbjegavati dodatne carine bez obzira iz kojeg smjera – navodi se u saopštenju iz Evropske komisije.

Evropski komesar za trgovinu Sesilija Malmstrom (Cecilia Malmstrom) je u poruci objavljenoj na “Twitteru” odbacila stav da izvoz automobila iz EU predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost SAD.

Ona je istaknula da je EU spremna da pregovara o ogračničenom trgovinskom sporazumu, uključujući automobile, ali ne i o dogovoru kojim bi se regulisala trgovina koja nije u skladu sa regulativama Svjetske trgovinske organizacije.

Malmstrom će o trgovinskim odnosima naredne sedmice razgovarati sa američkim predstavnikom za trgovinu Robertom Lajtizerom (Rober Lightizer).

(Autor: Avaz)

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...