Dodik poručio: BiH je zemlja u kojoj ako imate mišljenje dobijete krivičnu prijavu


Arhiv
Dodik poručio: BiH je zemlja u kojoj ako imate mišljenje dobijete krivičnu prijavu

Prvo ću Komšiću reći šta imam, pa onda novinarima

Avaz.ba

Komentirajući prijavu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića predsjedavajući naše zemlje Milorad Dodik izjavio je novinarima kako će prvo Komšiću reći šta ima, a onda novinarima. Kako je kazao, BiH je zemlja u kojoj ne smijete imati mišljenje jer ako imate onda vas neko tuži.  

– Trebalo bi možda da dodam još nešto da ojačam tu njegovu tužbu – istakao je Dodik.

Kako je istakao, velika greška je bilo ukidanje Vojske Republike Srpske, kao i odluka predthodnog saziva Predsjedništva BiH da Oružane snage BiH čini više od 9.600 pripadnika.

– Srpska i hrvatska strana nisu zainteresirane za učešće u vojnim snagama, ostaje prazan prostor i sada postoji pritisak da to bude popunjeno Bošnjacima, što predstavlja novi problem jer to nije bošnjačka vojska već bi to trebale biti zajedničke Oružane snage. Zbog toga ćemo u budućnosti imati trvenja – kaže Dodik.

Istakao je i kako se međunarodna zajednica uplela u unutarnje probleme na navijački način, označavajući ponovo kao problematičnu Republiku Srpsku, iako je ona formirala vlast i sve njene institucije funkcionraju.

– Izmislili su priču o paravojsci u Republici Srpskoj, pa su napravili galamu u vezi sa naoružavanjem policije, iako je sarajevska kantonalna policija u isto vrijeme kupila više oružja, a sada galame zbog formiranja rezervnog satava policije koji ima cilj pojačati sigurnost i smanjiti troškove. Nekorektno je takvo uplitanje međunarodnog faktora i svaljivanje krivice na RS – kazao je on. 

Podsjetimo, Komšić je krivičnu prijavu protiv Dodika podnio zbog najave da će na sljedećem obilježavanju 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske dio pripadnika Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH biti obučen u uniforme Vojske Republike Srpske. 

(Autor: Avaz)

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...