Senad Šepić o Fuadu Kasumoviću: Zamjerio sam mu tajnu večeru s Izetbegovićem, a onda me nazvao


Senad Šepić Arhiv
Senad Šepić o Fuadu Kasumoviću: Zamjerio sam mu tajnu večeru s Izetbegovićem, a onda me nazvao

Uvjeravao me da treba da idem u tu stranku, meni je, kao, ponuđeno da idem u Dom naroda, istakao je

Avaz.ba

Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka, kazao je danas za N1 da je Fuadu Kasumoviću zamjerio ”tajnu večeru” s liderom Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem otkrivši da ga je (bivši) član Predsjedništva NB-a uvjeravao da trebaju koalirati sa SDA.

Šepić je rekao ga je zenički gradonačelnik tada nazvao i rekao mu da je Izetbegović ponudio Nezavisnom bloku učešće u vlasti, govorio je i ostalim bivšim članovima Bloka te ”višemilionskim tenderima”.

– Tražili su sebi pozicije, iza leđa su se dogovarali sa SDA. Uzimali su tendere. Ono što je bio problem meni, gospodin Kasumović je pred samu Novu godinu tajno se sastao s Izetbegovićem.
Nazvao me i rekao mi je da treba da se vidimo. Rekao sam mu, ako je ovo, nemoj da se gledamo. Našli smo se. On je rekao da, jeste, bio sam. I tad sam mu zamjerio i rekao da nije pošteno ni prema meni ni prema stranci. On je tad mene uvjeravao da mu je Izetbegović ponudio da uđe u vlast. Uvjeravao me da treba da idem u SDA, meni je, kao, ponuđeno da idem u Dom naroda. Rekao sam da ne želim da idem u koaliciju sa SDA koju vodi Izetbegović. Ovaj profil politike, ja sam se s njim razišao. Ja sam mogao ostati u tome i biti dio toga – poručio je Kasumović u razgovoru za N1.

(Autor: Avaz)

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...