Nihada Čolić bit će sankcionirana što je u javnost istupila s imenima i prezimenima poginulih uposlenica OŠ „Kovačići“


Skupština KS A.T.
Nihada Čolić bit će sankcionirana što je u javnost istupila s imenima i prezimenima poginulih uposlenica OŠ „Kovačići“

Program obilježavanja Dana Kantona Sarajevo od 2. do 5. maja 2019. jedna od tačaka

Autor: A.T.

Zastupnik Zvonko Marić (SBB) na sjednici Skupštine KS uputio je pitanje ministrici za obrazovanje, nauku i mlade KS Zineti Bogunić i tražio da mu odgovori ko je ovlastio Nihadu Čolić, direktoricu Prosvjetno-pedagoškog zavoda, da istupa u javnost i u trenutku nesreće u kojoj su poginule četiri uposlenice OŠ „Kovačići“ govori njihova imena i prezimena. 

Marić je istaknuo kako je to nezakonito te se pitao ko je Čolić ovlastio da bude portparol.

Ministrica Bogunić je kazala da Čolić niko nije ovlastio te da nije tražila saglasnost Ministarstva da istupa u javnost i daje izjave. Na pitanje Marića hoće li Čolić biti sankcionirana, Bogunić je kazala da je pokrenuta procedura.

10:40

Intoniranjem himne započela je sedma radna sjednica Skupštine KS. 

Na usvojenom dnevnom redu, između ostalog, naći će se Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o dopunskim pravima boraca BiH koji će zastupnici razmatrati po skraćenom postupku. 

Također, zastupnici će raspravljati i o Prijedlogu zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosilaca javnih funkcija u KS. Program obilježavanja Dana Kantona Sarajevo od 2. do 5. maja 2019. godine također je jedna od tačaka.  

(Autor: Avaz)

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...