Konvoj od 600 tona pomoći krenuo jutros iz BiH za Siriju


Kamioni koji su otišli za Siriju Fena
Konvoj od 600 tona pomoći krenuo jutros iz BiH za Siriju

Dio troškova prijevoza osigurali su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Vlada TK te turska organizacija IHH

Autor: Fena

Konvoj humanitarne pomoći sa 600 tona krenuo je danas iz Doboj-Istoka prema Siriji u koloni dugoj pet stotina metara.

Ovo je do sada najveći konvoj pomoći koji je Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS poslao narodu Sirije i, prema svemu sudeći, najveći konvoj ikada isporučen iz BiH nekoj od zemalja u potrebi.

Pomoć je u veoma kratkom periodu sakupio narod Bosne i Hercegovine kako bi šesti put pokazao svoju solidarnost prema narodu ratom zahvaćene Sirije, saopćeno je iz EMMAUS-a.

Akciju prikupljanja pomoći proteklih mjeseci MFS-EMMAUS je organizirao u saradnji sa organima Islamske zajednice, i to sa muftijstvima Tuzlanskim, Zeničkim, Travničkim i Mostarskim.

Dio troškova prijevoza osigurali su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Vlada TK te turska organizacija IHH.

Na ispraćaju konvoja, pored uposlenika i prijatelja MFS-EMMAUS-a, prisustvovali su i premijer TK Jakub Suljkanović, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, načelnik općine Doboj-Istok Kemal Bratić, član Upravnog odbora IHH organizacije Osman Atalaj (Atalay) te predstavnici muftijstava.

Dolazak konvoja na tursko-sirijsku granicu u gradu Rejhanli očekuje se od 23. do 25. aprila.

(Autor: Avaz)

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...