JOŠ JEDNA NEVJEROVATNA TEORIJA ZAVJERE: Katedarla Notre Dame izgorjela 15. aprila, a taj datum nosi prokletstvo


Nakon stravičnih scena kada vatrena stihija guta katedralu Notere Dame i početnog šoka koji je izazvala ova vijest, na internetu se pojavila i informacija da se tog 15. aprila dogodio niz tragedija, što je pojedince upozorilo na neke podudarnosti po masovnim tragedijima.

Istog dana, ali 2013. godine desio se i bombaški napad na Bostonski maraton. Dvije bombe su eksplodirale kada je prvi od 27.000 učesnika stigao na cilj.

U stravičnoj eksploziji poginulo je troje ljudi, od kojih jedan osmogodišnji dječak, a povrijeđeno je 264 ljudi, od kojih su neki ostali bez ruku i nogu.

Mnogi se sjećaju 1989. godine i tragedije na stadionu Hilsbrou, jedne od najvećih sportskih tragedija u istoriji. Na prepunom stadionu u Velikoj Britaniji u polufinalu FA Kupa igrala se utakmica između Liverpula i Notingem Foresta.

Zbog greške organizatora, na stadion koji može da primi 39.000 gledalaca na tribine je pušteno više od 54.000 navijača. Nakon što je neko otvorio zaštitnu ogradu nastao je stampedo u kome je poginulo 96 navijača Liverpula, a povrijeđeno je više od 700 ljudi.

Petnaesti april, dobio je još jedan atribut jezivog datuma, jer upravo tog dana 1912. godine dogodila se velika pomorska katastrofa u sjevernom Atlantiku, kada je poslije udara u ledeni brijeg potonuo britanski putnički brod Titanik. U katastrofalnoj nesreći živote je izgubilo 1.517 ljudi.

Ovog datuma 1865. godine izvršen je atentat na američkog predsjednika Abrahama Linkolna. U njega je pucao fanatični Južnjak Džon Vilks But.

Na kraju, 15. aprila 1989. godine na Trgu Tjananmen (Trg nebeskog mira) koji su u Kini predvodili studenti prema procjenama ubijeno je 10.000 ljudi.

 

 

Izvor:

www.bhdijaspora.net

(Radiosarajevo.ba)

The post JOŠ JEDNA NEVJEROVATNA TEORIJA ZAVJERE: Katedarla Notre Dame izgorjela 15. aprila, a taj datum nosi prokletstvo appeared first on Express.

(Autor: expresstabloid.ba)

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...