Goci Šaulić teško pao prvi susret s kumom Slobodanom Bobijem Stojadinovićem


Prvi susret Slobodana i Goce bio stresan Pink.rs
Goci Šaulić teško pao prvi susret s kumom Slobodanom Bobijem Stojadinovićem

Toliko mi je teško, ali i drago, jer kao da sam mog supruga vidjela, rekla je ona

Avaz.ba

Poslije nešto više od 40 dana od pogibije kralja narodne muzike Šabana Šaulića, njegova udovica Gordana Šaulić smogla je snage posjetiti povrijeđenog kuma u bolnici. On je kobne večeri bio u istom automobilu sa Šabanom. Njihov kum Slobodan Bobi Stojadinović boravi u jednoj bolnici u Beču, gdje je ostao nakon kobne večeri pa sve do sada.

Prvi susret Goce i Bobija poslije kobnog udesa za oboje je bio stresan. Šabanova udovica nije se mogla smiriti kad je vidjela kuma u bolničkoj postelji. Goca je plakala kao da je ponovo proživljavala tragičan događaj u kojem je ostala bez supruga, ispričao je Stojadinović. 

Kako kaže, znajući da je Goca jedva preživjela Šaulićevu smrt, bio je svjestan da će joj teško pasti i susret s njim. On je, inače, s kumom bio veoma blizak, pratio ga je na svim nastupima, ali nije se imao snage javiti Goci. 

– Nismo se čuli skoro dva mjeseca, javljao sam se samo Saneli. Ona je muški podnosila naše razgovore zbog mene, iako sam osjećao da bi urlikala od bola. Zato se s Gocom nisam smio čuti. Razmišljao sam o našem susretu, bio sam u neizvjesnosti kako ćemo se ponašati. Međutim, ona je u subotu došla u Beč – ispričao je Slobodan, prepustivši se suzama. 

Goca ga je po dolasku u Austriju tri puta pozvala i molila ga da se vide barem na pet minuta. 

– I nisam mogao da joj odgovorim. Međutim, naš zajednički prijatelj Zoki, koji je uvijek za Šauliće bio tu, pozvao me i pitao da se vidimo na minutu jer je u prolazu. Mislio sam da će s još jednim kolegom doći, kad ono ulazi moja Goca i plače na sav glas – otkriva Bobi, kojem je srce htjelo pući od tuge i bola jer, iako je prikovan za krevet, htio je iskočiti iz njega kad je nju ugledao. 

– Majko sveta, ne mogu opisati taj tužni trenutak koji kao da je trajao pet sati, a ne pet minuta – s tugom priča Šabanov kum. 

Zbog velikog stresa koji je doživjela kada je vidjela Bobija, koji je u nesreći zadobio teške povrede pršljenova, karlične kosti i zuba, Goca nije mogla kontrolirati emocije, pa su reagirali ljekari i Goca je morala napustiti bolnicu. 

– Ljekari su ih bukvalno otjerali. Goca je bila van sebe. Urlikala je. Otišla je, a meni je bilo još teže. Rekla mi je: “Toliko mi je teško, ali i drago, jer kao da sam mog Šabana vidjela” – kaže Stojadinović. 

Gordani su se vratili svi posljednji trenuci koje je provela s mužem, dodaje on, a saznala je i neke nove detalje kako se sve odvijalo kobnog dana kada je u Njemačkoj poginuo veliki pjevač.

(Autor: Avaz)

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...