“Avaz” saznaje: Granična policija uhapsila devet osoba zbog krijumčarenja migranata


Granična policija BiH Arhiv
“Avaz” saznaje: Granična policija uhapsila devet osoba zbog krijumčarenja migranata

Aktivnosti policijskih službenika usmjerene protiv organizirane kriminalne grupe na području Bijeljine, Brčkog i Donjih Žabara

Autor: M. Aš.

Službenici Granične policije BiH, prema naredbi Suda i Tužilaštva BiH, danas na području Bijeljine, Brčkog i Donjih Žabara poduzimaju mjere i radnje hapšenja, pretresa objekata i pregleda osoba te privremenog oduzimanja predmeta koji potječu iz počinjenja krivičnih djela. 

Aktivnosti policijskih službenika usmjerene su protiv organizirane kriminalne grupe koja je od januara do aprila 2019. godine na području Bijeljine, Brčkog, Bihaća i Bosanske Gradiške krijumčarila migrante iz zemalja visokog migracijskog rizika, a najčešće Pakistana, Irana, Iraka i Sirije.

”Avaz” saznaje da je do sada uhapšeno osam osoba koje se krijumčarile migrante. No, akcija i dalje traje. Uhapšena je još jedna osoba.

iz Tužilaštva BiH je rečeno da se radi o opsežnoj istrazi koja se provodi protiv osoba osumnjičenih da su kao organizirana kriminalna grupa vršile krijumčarenje migranata uglavnom s područja Bliskog i Srednjeg istoka, koji nisu ispunjavali uvjete za zakonit ulazak, boravak i transfer kroz BiH.

iz Granične je pojašnjeno da je obavljen  pretres na 10 lokacija i uhapšeno devet osoba koje će nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predate Tužilaštvu BiH. Privremeno su  oduzeta četiriputnička vozila, određena količina opojne droge i municije.

(Autor: Avaz)

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...