Zbog ovoga bila je šokirana: Zbog velike nepravde Milena Dravić bacila nagradu iz Kana


Na festivalu Teatar na raskršću najviše interesovanja izazvala je promocija knjige “Milena Dravić: Više od umetnosti”, monografije koju je u decembru objavila novinarka Tatjana Nježić.

Ovi tekstovi, nastali tokom njihovog dugogodišnjeg druženja i saradnje, odišu neposrednošću i uglavnom su anegdotske prirode.

Pozorišni kritičar i teatrolog Aleksandar Milosavljević otkrio je manje poznatu priču kako se glumica odrekla svoje nagrade u Kanu.

– Milena je jedna od rijetkih umjetnika koja je osjećala odgovornost pred svojom publikom. Bila je gospođa i najveća zvijezda našeg glumišta. Tretirana je tako i u Evropi. Samo u Srbiji bila bi žena Puriše Đorđevića ili Dragana Nikolića – rekao je Milosavljević i dodao:

– Bacila je Kansku nagradu. Novine su pisale da je nagrađena u jednom selu u Francuskoj zato što je pokazala gole grudi i imala scene seksa. Bila je šokirana. To je javnost stavila u novine i pozdravila osvajanje jedne takve nagrade.

Autorica knjige Tanja Nježić otkrila je kakva je bila Milena i privatno, što ne stoji u knjizi.

– Bila je žena koja se nije folirala. Sve što je bilo lijepo, dala je nama, a što je boljelo, nosila je sama – objasnila je Nježićeva, prenosi Kurir.

The post Zbog ovoga bila je šokirana: Zbog velike nepravde Milena Dravić bacila nagradu iz Kana appeared first on Express.

(Autor: expresstabloid.ba)

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...