Vučić održao presicu, prosvjednici se tuku s policijom

index.hr

PREDSJEDNIK Srbije, Aleksandar Vučić, obratio se javnosti od 12 sati vezano za sinoćnje događaje.

Prosvjednici koji su sinoć upali u zgradu RTS-a su se okupili ispred zgrade u kojoj je održao pressicu i traže njegovu ostavku.

12:43 Prosvjednici su najavili kako imaju kamion s razglasom s kojeg se planiraju obratiti okupljenima i medijima. Kamion je trebao biti dovezen ispred zgrade predsjedništva, ali sada im to ne dopuštaju.

12:40 Prosvjednici su i dalje ispred ulaza u zgradu predsjedništva, a sada se očekuje njihovo obraćanje.

12:34 Rekao je i kako je policija identificirala “onog magarca s motornom pilom” kao i brojne druge. Vučićeva pressica je završila.

12:29 Dio novinara plješće Vučiću. Čini se da se radi o novinarima RTS-a budući da se u jednom trenutku obratio direktno njima rekavši kako su sigurni i kako sigurno mogu obavljati svoj posao.

12:28 Vučić se potom obratio i narodu na Kosov u rekavši kako ima informacije da Srbi s Kosova žele krenuti za Beograd da ga brane, ali kako to nije potrebno.

12:23 Vučiću je suradnik donio papir na kojemu je, očito, bila informacija kako su prosvjednici probili sve ograde oko predsjedništva te kako ih ima 1023.

“Mislio sam da ranije završim, sada neću u inat. Neka probiju”, rekao je Vučić i dodao kako će odgovoriti na pitanja svih novinara.

12:21 Nakon Vučićevog obraćanja u dvorani u kojoj je govorio prolomio se pljesak, a potom su počela pitanja.

12:21 Prosvjednici su ispred zgrade Predsjedništva i dalje govore “Vučiću lopove”.

12:20 Vučić je potom rekao kako su naišli na tvrd orah, na nekoga tko se ničega ne plaši, aludirajući na sebe.

“Meta im je taj koji se ne plaši da im kaže da su najgore lopuže, što su sve opljačkali ijer provodim konsolidaciju države koja više niej onako siromašna kao kada su je oni pljačkali.

Mislim da u ovakvim uvjetima nitko nikada nije održao konferenciju za medije, ali želim pokazati ljudima u Srbiji da se ne smiju bojati od batinaša, od fašističkog lidera Obradovića i tajkuna Đilasa i Jeremića”, rekao je i pozvao sve da ne sudjeluju u nasilju jer će za to odgovarati”, dodao je Vučić.

12:15 “Sinoć, posto smo šutali mjesecima na uvrede i besmislice koje slušamo od strane fašista Obradovića i tajkuna Jeremića i Đilasa. Tako smo izračunali da smo otvorili preko 200 važnih pogona u Srbiji i to su rezultati našeg rada, sve što drugi nikada nisu uradili jer se oni mogu ponositi samo brojem zatvorenih tvornica i pokradenim novcima. Viču “Vučiću lopove” i to oni najgori lopovi koji su pokrali po 500 milijuna eura, i onda se nasmijete i kažete pa dobro, ako je ovo neka šala, mogu da razumijem, drugačije ne.

Država Srbija neće dozvoliti da nasiljem ugrožavate bilo koga. Grdno se varate ako tako možete napraviti političke rezultate. Ovo sada što vani viču sve je neprijavljeno i nelegalno. Sve smo dopuštali. Njihov glavni problem je što se skuplja sve manje ljudi. Nervozni su zbog toga. Manje ih je od 1500 a buka je velika jer fašista Obradović i tajkuni Đilas i Jeremić moraju da se vrate na vlast.

Znaju da je skoro završena istraga o nekim tvrtkama i voditeljima tvrtki u Srbiji. Mislili su samo da ja nemam petlje da izađem i kažem to sada. Ja nemam što da izgubim, samo život”, rekao je Vučić.

12:09 Prosvjednici skandiraju ispred zgrade u kojoj Vučić drži pressicu “Gotov je, gotov je”.

12:08 Ispred zgrade predsjedništva dolazi do sukoba prosvjednika i policije.

12:06 Počela je pressica Aleksandra Vučića. Vučić trenutno govori o 15. obljetnici jedne od borbi na Kosovu, kao i trenutnom stanju na Kosovu.

12:05 Prosvjednici viču “Svi u napad” i “Uhapsite Vučića”

12:03 Lider Dveri i SzS Boško Obradović je stigao pred zgradu Predsjedništva Srbije.

Kako je rekao, kamion sa razglasom bit će postavljen u ulici Kralja Milana odakle će građani moći pratiti konferenciju predsjednika Vučića, posle čega se obratiti lideri SzS.

11:57 Pred zgradu predsjedništva su stigli lideri opozicije i prosvjeda “1 od pet milijuna”.

Okupljeni skandiraju: “Vučiću, lopove”.

11:50 Kako javlja N1, ispred zgrade predsjedništva okupljaju se građani, za sada ih je nekoliko stotina.

11:40 Ispred zgrade predsjedništva je postavljena ograda, javlja Telegraf.

11:30 Prosvjednici se još uvijek nisu pojavili. Sinoć su najavili kako će se okupiti u 11:55 sati.

11:29 Predsjednik Aleksandar Vučić došao je u zgradu predsjedništva. Kako je najavljeno, pressica će početi u 12 sati.

Ušli u zgradu RTS-a, zahtijevali ostavke

Podsjetimo, sinoć je, tijekom 15. prosvjeda “1 od pet milijuna” u Beogradu skupina prosvjednika predvođena vođom Pokreta “Dveri” Boškom Obradovićem i jednim od osnivača Saveza za Srbiju Draganom Đilasom ušla u zgradu Radio-televizije Srbije (RTS), zahtijevajući da “vrate RTS narodu” i da se izravno uključe u program.

Potom su u zgradu RTS-a oko 21:30 ušli i policija i žandarmerija MUP-a Srbije. Nakon pregovora specijalci su krenuli iznositi prosvjednike iz zgrade.

No, tisuće građana ostale su ispred zgrade RTS-a vičući “Uhapsite Vučića”, “Ostavke, ostavke!”, “Ustanak, ustanak” i “Ustaše, ustaše!”.

Oko 22.30 vođe prosvjednika su izbačeni iz zgrade RTS-a. Zahtijevali su ostavku direktora RTS-a te njegovo obraćanje u trećem Dnevniku.

Traže Vučićevu ostavku

Dragan Bujošević, direktor RTS-a se obratio, ali u izvanrednom Dnevniku i osudio prosvjede.

Prije njegovog obraćanja sinoć je objavljeno kako će se predsjednik Aleksandar Vučić obratiti naciji sutra, odnosno sada već danas u 12 sati.

Prosvjednici su tada poručili kako je Bujošević samo produžena ruka Aleksandra Vučića te kako je red, ako je Vučić najavio pressicu, da oni budu tamo.

Poručili su potom oko ponoći kako se razilaze te da će doći na Vučićevu pressicu u pet do 12 i tražiti njegovu ostavku

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...